Hokejists Zemgus Girgensons nāk klajā ar (dīvainu?) lūgumu saviem faniem
Girgensons lūdz līdzjutējiem nebalsot par viņu NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā. Tā ir padarīšana, kurā latvieši parasti ir sevišķi aktīvi!
Hokejs
2015. gada 2. decembris, 20:52

Hokejists Zemgus Girgensons nāk klajā ar (dīvainu?) lūgumu saviem faniem

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons lūdz līdzjutējiem nebalsot par viņu NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā, trešdien paziņoja pats sportists.

"Visu cieņu faniem, bet, lūdzu, šogad nebalsot par mani NHL Visu zvaigžņu spēlē! Šādas lietas ir jānopelna!" savā sociālās vietnes "Twitter" profilā raksta Girgensons.

Pērn NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalījās arī Girgensons, kurš pārliecinoši uzvarēja līdzjutēju balsojumā. Latvietis tika iekļauts Nika Folinjo komandā, kas tomēr piekāpās otrai vienībai. Līdz šim rezultatīvākajā NHL Visu zvaigžņu spēlē Folinjo komanda ar rezultātu 12:17 zaudēja Džonatana Tēvza komandai.

Šīs sezonas NHL Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojums līgas oficiālajā mājaslapā sākās otrdien un ilgs līdz 1.janvārim.

Kā zināms, šosezon NHL Visu zvaigžņu spēle kļuvusi par četru divīziju komandu turnīru, kurā tiks izspēlēts "trīs pret trīs" spēlētāju formāts.

Jaunajā formātā katra spēle ilgs vien 20 minūtes, taču tajā sacentīsies nevis divas komandas, bet četras NHL divīziju vienības, kā arī ierasto piecu spēlētāju vietā katrā komandā laukumā atradīsies trīs hokejisti. Pēc nospēlētām desmit minūtēm komandas mainīsies laukuma pusēm.

Turnīra pusfinālā Atlantijas divīzija spēkosies ar Metropoles divīzijas komandu, bet Centrālā divīzija cīnīsies ar vienību no Klusā okeāna divīzijas. Neizšķirta gadījumā tiks veikta pēcspēles metienu sērija.

31.janvārī Nešvilā paredzētās Visu zvaigžņu finālspēles čempionu komandai tiks piešķirta naudas balva - viens miljons ASV dolāru.

Katru komandu pārstāvēs 11 hokejisti - seši uzbrucēji, trīs aizsargi un divi vārtsargi. Viens spēlētājs katrā divīzijā tiks izvēlēts pēc līdzjutēju balsojuma, bet pārējos izvēlēsies līga.

Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē piedalījies 2003.gadā - toreiz tas bija Sandis Ozoliņš. Viņš savas karjeras laikā Visu zvaigžņu spēlē piedalījās septiņas reizes, bet Artūrs Irbe tika pie divām dalības reizēm.

Pirmajās 20 šīs sezonas spēlēs Girgensons bija kopā guvis vienus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli, bet otrdienas mačā pret Detroitas "Red Wings" viņš savus rezultativitātes punktus dubultoja. Tāpat Girgensonam šosezon negatīvs lietderības koeficients -1.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Sabres" komanda ar 23 punktiem 25 cīņās saglabā priekšpēdējo, septīto, pozīciju, bet Austrumu konferencē Bufalo klubs atrodas 13.vietā.