Līdzjutēji skandē: "Porziņģis! Porziņgis!" Kristaps - rezultatīvākais uzvarā pār "76ers". VIDEO
Porziņģa pārstāvētais "Knicks" savā laukumā ar 99:85 pieveica līgas antirekordu sasniegušo Filadelfijas "76ers" komandu.
Basketbols
2015. gada 3. decembris, 07:28

Līdzjutēji skandē: "Porziņģis! Porziņgis!" Kristaps - rezultatīvākais uzvarā pār "76ers". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 17 punktus un savāca desmit atlēkušās bumbas, palīdzot viņa pārstāvētajai komandai Ņujorkas "Knicks" pārtraukt četru zaudējumu sēriju un izcīnīt uzvaru.

"Knicks" savā laukumā ar 99:85 (27:21, 27:18, 27:19, 18:27) pieveica līgas antirekordu sasniegušo Filadelfijas "76ers" komandu.

Šis bija pirmais "Knicks" panākums pēdējās piecās spēlēs. Zīmīgi, ka pirms tam klubs uzvarēja četrās spēlēs pēc kārtas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 45 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā. Latvietis realizēja četrus no astoņiem divpunktu metieniem, abus tālmetienus un visus trīs soda metienus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju ne tikai savā komandā, bet arī visā duelī.

Tāpat Porziņģa kontā desmit atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena personiskā piezīme, divas kļūdas un četri bloķēti metieni. Šajā duelī latvietis nopelnīja savu devīto "double-double" karjerā.

Šajā mačā bija paredzēts arī pirmais oficiālais duelis starp Porziņgi un Džahlilu Okaforu, kurš šovasar NBA jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar trešo numuru. Tomēr "76ers" vienība neseno apstākļu dēļ, kas norisinājās ārpus basketbola laukuma, Okaforu diskvalificēja uz divām spēlēm. Šis bija pirmais mačs, kurā jaunais basketbolists nedevās laukumā.

Okafors šosezon 19 spēlēs vidēji iemetis 17,2 punktus un izcīnījis 8,1 atlēkušo bumbu. Tiesa, viņa pārstāvētajai vienībai pārāk nesekmējas, jo tikai otrdien "76ers" guva savu pirmo uzvaru šīs sezonas nu jau 20 mačos.

Filadelfijas klubs bija zaudējis pirmajās 18 šosezon aizvadītajās spēlēs. Tādējādi komanda atkārtoja Ņūdžersijas "Nets" 2009.gadā iespēto antirekordu, kad tā NBA sezonu sāka ar tādu pat bilanci. Ieskaitot arī pagājušās sezonas beigas, "76ers" piedzīvoja 28 zaudējumus pēc kārtas, kas kļuva par Ziemeļamerikas profesionālajā sportā visgarāko neveiksmju sēriju. Vienība nebija guvusi uzvaras kopš 25.marta.

Otrs rezultatīvākais Ņujorkas kluba rindās ar 13 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Ārons Aflalo, bet pa 12 punktiem pievienoja Ņujorkas vienības lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs un NBA debitants Džerians Grānts.

Savukārt "76ers" vienībā ar 13 punktiem izcēlās Holiss Tompsons, bet 12 punktus pievienoja Džakars Sempsons

"Knicks" jau no pirmajām minūtēm izvirzījās vadībā, pamazām palielinot savu pārsvaru pār viesu komandu. Otrās ceturtdaļas beigās rezultāta starpība bija jau divciparu skaitļa lielumā, bet noslēdzošā ceturkšņa vidū tie bija jau vairāk kā 20 punkti.

Kā ierasts, "Knicks" starta pieciniekā bija Porziņģis, Aflalo, Robins Lopess un Hosē Kalderons, kā arī sākumsastāvā atgriezās no slimības atlabušais Entonijs.

Latvijas talantīgais basketbolists spēli iesāka veiksmīgi, jo līdz ar pirmo mēģinājumu tika realizēts tālmetiens. Pateicoties Porziņģa vēl diviem punktiem, trim izcīnītām atlēkušām bumbām un diviem blokiem, pēc astoņām nospēlētām minūtēm, kad latvietis tika nosēdināts uz rezervistu soliņa, rezultāts bija 20:16 Ņujorkas kluba labā.

Porziņģis laukumā atgriezās pēc astoņām minūtēm, pirmā puslaika atlikušajā laikā spējot iekrāt vēl divas bumbas zem groziem un realizēt vēl vienu tālmetienu, kas tika izdarīts pusminūti līdz puslaika izskaņai. Trīs sekundes līdz spēles pirmās daļas beigām Entonijs guva vēl divus punktus, izvirzot savu komandu vadībā ar 15 punktu pārsvaru (54:39).

Otro puslaiku latvietis iesāka ar dažām atlēkušām bumbām un vēl vienu skaistu bloku. Pēc četrām minūtēm Porziņģis guva savu desmito punktu, bet līdz trešās ceturtdaļas beigām basketbolista kontā bija jau 13 punkti.

Noslēdzošā ceturkšņa ceturtajā minūtē Porziņģis izcīnīja desmito atlēkušo bumbu šajā mačā, gūstot savu nu jau devīto "double-double" savā karjerā. Pusminūti vēlāk talantīgais basketbolists izcēlās ar kārtējo "danku", pēc kura vietējie līdzjutēji sāka skandināt latvieša uzvārdu: "Porziņģis! Porziņģis!" Piecas minūtes līdz mača pamatlaika minūtēm Kristaps realizēja vēl vienu bumbas triecienu no augšas, bet pēc tam tika nomainīts un laukumā vairs neatgriezās.

"Knicks" ar deviņiem panākumiem 19 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kamēr "76ers" ar vienu uzvaru 20 mačos ir līgas vājākā komanda.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs piektdien savā laukumā pret Bruklinas "Nets" vienību, bet jau sestdien tā izbraukumā spēkosies pret Milvoki "Bucks".

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Kristaps Porziņģis pret Filadelfijas "76ers" - video:

 

LETA/Foto: EPA/LETA