Sporta zvaigznes
2015. gada 3. decembris, 11:48

Draudzenes slepkavu Pistoriusu apelācijas tiesa nosūta atpakaļ uz cietumu

Jauns.lv

Paraolimpisko sprinteri Oskaru Pistoriusu Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) Augstākās tiesas apelāciju komisija atzinusi par vainīgu savas draudzes slepkavībā, tādēļ viņam būs jāatgriežas ieslodzījumā.

Kā zināms, Pistoriuss pirms nedaudz vairāk kā gada tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma, tomēr apsūdzības puse tam nepiekrita, pieprasot atzīt viņu par vainīgu apzinātā slepkavībā, līdz ar to piespriežot vismaz 15 gadu cietumsodu.

Prokuratūra iesniedza apelāciju, pieprasot bargāku sodu, bet jau oktobra otrajā pusē 29 gadus vecais Pistoriuss tika atbrīvots no cietuma, ļaujot viņam atlikušo sodu izciest mājas arestā. Tomēr nu pēc apelācijas izskatīšanas viņš atzīts par vainīgu apzinātā slepkavībā un viņam draud vismaz 15 gadu cietumsods.

Atzīts, ka pirms gada pieņemtajā tiesas lēmumā pieļautas "funadamentālas kļūdas".

Pistoriuss tika apsūdzēts savas draudzenes Rīvas Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā 2013.gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicās, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.


Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, 2012.gada vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

LETA / Foto: AFP/LETA