Viņi pameta darbu un tērēja tūkstošus, lai redzētu sava elka pēdējās spēles. VIDEO
Kobe Braients un fani, kuri viņa dēļ ir gatavi sagriezt dzīvi kājām gaisā.
Sporta zvaigznes
2015. gada 3. decembris, 15:15

Viņi pameta darbu un tērēja tūkstošus, lai redzētu sava elka pēdējās spēles. VIDEO

Jauns.lv

Nevienu basketbola līdzjutēju neatstāja vienaldzīgu Kobes Braienta paziņojums par karjeras beigšanu pēc šīs sezonas. Citi jau to gaidīja, citi par to priecājās, jo viņš vairs laukumā nerāda kādreizējo spožumu, bet vēl citi jūtas apbēdināti, jo ar to NBA basketbolā noslēdzas vēl viena ēra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kobes Braienta dzīvē nozīmīga loma ir Itālijai un ASV pilsētai Filadlefijai, jo viņš abās šajās vietās pavadīja bērnību. Itālijā, kamēr tēvs tur spēlēja, viņš spēra pirmos soļus sportā – gan ar basketbola bumbu rokās, gan dauzot futbola bumbu, bet Filadelfijā viņš ir dzimis un tur tika pavadīti jaunieša gadi, kuros Braients jau uzspīdēja visas Amerikas un pat pasaules mērogā.

Šobrīd Kobe Braients un Losandželosas “Lakers” ir devušies tūrē uz Austrumkrastu, kur aizvada savus pēdējos mačus dažādās slavenajam basketbolistam zīmīgās pilsētās (tajās vietās viņš var atgriezties vienīgi NBA finālsērijā, tomēr “Lakers” no tās atrodas vairāku gaismas gadu attālumā.

Tā nu pirms divām dienām Braients un “Lakers” viesojās Filadelfijā, kur piekāpās NBA šīs sezonas vājākajai komandai Filadelfijas “76ers”, ļaujot viņiem izcīnīt pirmo uzvaru sezonas 19. spēlē (tagad jau bilance ir 1:19, jo šonakt tika zaudēts Porziņģim un “Knicks”). Tomēr tas netraucēja līdzjutējiem nepārtraukti skandēt “Kobe, Kobe, Kobe,” pasakoties šajā pilsētā dzimušajam basketbolistam par izcilo karjeru.

Tomēr visinteresantākie Braienta fani nebija tie, kas ikdienā ierodas uz spēlēm “Wells Fargo Center”, bet gan divi puiši no Itālijas. Kā paši jaunie vīrieši apgalvo savā plakātā, viņi pameta darbu, lai dotos uz ASV un skatītos Braienta pēdējās spēlēs. Šādas izpriecas nav lētas, jo aviobiļetes izmaksājušas 2500 ASV dolāru, bet biļetes laukuma malā – 6 000 dolāru. Interesanti, ka viņi savā plakātā minējuši vārdu “spēles” daudzskaitlī, kas liecina, ka viņu šķērdēšanās turpināsies, bet, kā viņi paši raksta – iegūtās emocijas esot neaprakstāmas. Tiesa, pievienota arī piebilde, ka viņi meklē naktsmājas.

Emocionālā atgriešanās Filadelfijā un aizrautīgie itāļu fani Kobi Braientu laikam tik ļoti iespaidoja, ka jau nākamajā mačā pret sīksto Vašingtonas “Wizards” leģenda nospēlēja kā jaunībā – izskaņā, realizējot smagus metienus, viņš kopā spēlē savāca 31 punktu (šīs sezonas rekords) un palīdzēja “Lakers” izcīnīt trešo uzvaru 18 spēlēs.

   

Braienta pēdējā spēle Filadelfijā – video: Kobe Braients uguņo Vašingtonā – video: Kasjauns.lv/Foto: Twitter.com, Ekrānuzņēmums no video, EPA/LETA