Šteinberga uguņo Eirokausa spēlē. Iemet 26 punktus un izcīna 18 bumbas
Anete Šteinberga izcēlās ar 26 punktiem un 18 bumbām zem groziem.
Basketbols
2015. gada 3. decembris, 19:20

Šteinberga uguņo Eirokausa spēlē. Iemet 26 punktus un izcīna 18 bumbas

Jauns.lv

Latviešu basketboliste Anete Šteinberga ceturtdien izcēlās ar lielisku sniegumu Eirokausa spēlē un palīdzēja Krievijas komandai Vologdas "Čevakata" ar 69:59 (14:18, 10:15, 19:12, 26:14) izbraukumā apspēlēt Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki".

Šajā mačā Šteinberga izcēlās ar 26 punktiem un 18 bumbām zem groziem, kļūstot gan par pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju mačā, gan kā vienīgā spēja tikt pie vismaz desmit atlēkušajām bumbām.

Latviete nospēlēja 38 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja desmit no 17 izpildītajiem divpunktu metieniem un sešus no deviņiem soda metieniem, bet aizmetot garām divus tālmetienus.

Vēl Šteinberga izprovocēja 11 noteikumu pārkāpumus, pieļāva piecas kļūdas un pati nopelnīja trīs piezīmes.

"Cmoki" komanda šosezon ir labi pazīstama Latvijas komandām - tā piedalās gan Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL), gan Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) turnīros. Vien svētdien EEWBL līderu cīņā "Cmoki" ar 67:76 piekāpās Latvijas čempionēm "TTT Rīga".

Ar trim uzvarām četrās spēlēs "Čevakata" pašlaik dala pirmo vietu Eirokausa C apakšgrupā. Tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī vēl vienai Krievijas vienībai Krasnojarskas "Jeņisej".

Kā ziņots, Latvijas basketbolistes Aijas Putniņas 13 punkti trešdien neglāba viņas pārstāvēto Francijas komandu Nantes "Reze" no pirmā zaudējuma Eirokausa spēlēs šosezon. "Reze" izbraukuma duelī ar 59:69 (20:15, 16:16, 10:16, 13:22) piekāpās Itālijas čempionāta pusfinālistēm Venēcijas "Umana Reyer".

Putniņa laukumā pavadīja 33 minūtes un divas sekundes, kā laikā realizēja divus no sešiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat latvietes kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, divas personiskās piezīmes un seši izprovocēti pārkāpumi.

Rezultatīvākā basketboliste šajā mačā ar 17 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija kanādiešu leģionāre Ketrina Plufa. Savukārt 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja spāniete Keralta Kasasa.

Ar trim panākumiem četrās spēlēs dala pirmo vietu E grupā. Tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī Vācijas čempionēm Vaserburgas TSV 1880.

Tikmēr citas latvietes Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Francijas vienība "Basket Landes" trešdien izbraukumā ar 67:54 (16:19, 14:12, 27:13, 10:10) apspēlēja Šveices vicečempiones Fribūras "Elfic", tādējādi tiekot pie ceturtās uzvaras četrās cīņās.

Baško-Melnbārde nospēlēja 23 minūtes un 55 sekundes, kā laikā guva divus punktus. Latviete realizēja abus soda metienus, bet netrāpīja nevienu no četriem metieniem no spēles. Tāpat Baško-Melnbārdes kontā trīs atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas bumbas, viena kļūda, viena personiskā piezīme un seši izprovocēti pārkāpumi.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 19 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija kanādiete Miranda Ajima.

"Basket Landes" turnīru iesāka ar trim panākumiem. Vispirms savā laukumā ar 81:67 tika uzvarētas Šveices vicečempiones Fribūras "Elfic", turpinājumā ar 79:62 izbraukumā tika apspēlēts viens no vadošajiem Ungārijas klubiem Pēčas PEAC, bet pēc tam savā laukumā ar 62:59 pārspēja čehu komandu "Basketball Nymburk".

"Basket Landes" šosezon nav cietusi nevienu neveiksmi šajā turnīrā, līdz ar to ir pārliecinoša F apakšgrupas līdere.

Trīsdesmit divi klubi, sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četrām komandām katrā, izspēlēs divu apļu turnīru. Katras grupas divas spēcīgākās komandas kvalificēsies "Last 16" kārtai, bet trešajā izslēgšanas spēļu kārtā četrām labākajām kārtām pievienosies četras FIBA Eirolīgas komandas, kuras savās grupās ieņems attiecīgi piekto un sesto vietu.

Fināli paredzēti 6. un 13.aprīlī.

Iepriekšējā sezonā FIBA Eiropas kausā līdz finālam aizkļuva Anetes Šteinbergas pārstāvētā Beļģijas čempionvienība "Royal Castors Braine", kuru trenēja Ainars Zvirgzdiņš, tomēr izšķirošajā duelī piekāpās Francijas komandai "Villeneuve d'Ascq".

LETA/Foto: EPA/LETA