Porziņģis nosaukts par NBA sezonas pirmā mēneša labāko debitantu
Kristaps Porziņģis atzīts par labāko Austrumu konferences debitantu.
Basketbols
2015. gada 3. decembris, 22:25

Porziņģis nosaukts par NBA sezonas pirmā mēneša labāko debitantu

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis kopā ar Karlu Taunsu ceturtdien nosaukti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) oktobra un novembra labākajiem debitantiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Porziņģis atzīts par labāko Austrumu konferences debitantu, bet Taunss pie šāda apbalvojuma ticis Rietumu konferencē.

Pašlaik 20 gadus vecais Porziņģis, kurš pārstāv Ņujorkas "Knicks" komandu, šī gada jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar trešo numuru. Viņš oktobrī un novembrī vidēji guva 13,7 punktus, kas bija trešais rādītājs starp debitantiem, kā arī bija otrais pēc atlēkušajām bumbām (vidēji 9,3) un bloķētajiem metieniem (1,89).

Tāpat latvietis ar Taunsu dalīja pirmo vietu starp debitantiem ar šajā laikā savāktajiem astoņiem "double-double".

Sekmīgākā Porziņģim bija 17.novembra uzvarētā spēle ar Šarlotes "Hornets", kurā viņš guva 29 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Savukārt uzvarā pār Hjūstonas "Rockets" viņš tika pie 24 punktiem, 14 bumbām zem groziem un septiņiem blokiem.

Tikmēr drafta pirmais numurs Taunss no Minesotas "Timberwolves" bija labākais starp pirmgadniekiem gan vidēji spēlē gūtajos punktos (14,4), gan atlēkušajās bumbās (9,4), gan blokos (2,18), gan arī soda metienu precizitātē (86,7%).

Taunss ar "double-double" izcēlās sešās no savām pirmajām astoņām spēlēm, pagaidām zvaigžņotāko aizvadot 30.oktobrī notikušajā otrajā duelī, kad viņš duelī pār Denveras "Nuggets "savāca 28 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

Taunss kļuva par vēsturē pirmo 20 gadus nesasniegušo spēlētāju, kurš pie "double-double" ticis savās pirmajās divās NBA spēlēs. Viņš 20 gadus vecs kļuva 15.novembrī.

Uz NBA mēneša debitanta titulu pretendēja arī Rondejs Holiss-Džefersons (Bruklinas "Nets"), Emanuels Mudiejs (Denveras "Nuggets"), Stenlijs Džonsons (Detroitas "Pistons"), D'Endželo Rasels (Losandželosas "Lakers"), Džastiss Vinslovs (Maiami "Heat"), kā arī Tīdžejs Makkonels un Džahlils Okafors (abi - Filadelfijas "76ers").

LETA/Foto: EPA/LETA