Strēlniekam 13 punkti, "Brose Baskets" zaudē zvaigžņotajam CSKA
Strēlnieks laukumā aizvadīja 24 minūtes un 32 sekundes, realizējot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, vienīgo tālmetienu un visus četrus soda metienus.
Basketbols
2015. gada 4. decembris, 00:13

Strēlniekam 13 punkti, "Brose Baskets" zaudē zvaigžņotajam CSKA

Jauns.lv

Šī gada Latvijas labākais basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta 13 punktus ULEB Eirolīgas spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets" ar 88:100 (20:26, 27:25, 23:28, 18:21) savā laukumā piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to "Brose Baskets" komanda pārtrauca četru uzvaru sēriju, tomēr tā jau ir garantējusi vietu sacensību otrajā posmā.

Latviešu saspēles vadītājs laukumā aizvadīja 24 minūtes un 32 sekundes, realizējot trīs no septiņiem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, vienīgo tālmetienu un visus četrus soda metienus. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divi izprovocēti pārkāpumi un trīs piezīmes, dueli noslēdzot ar 13 efektivitātes punktiem.

Šajā cīņā rezultatīvākais ar 27 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm CSKA rindās bija francūzis Nando de Kolo, kuram ar 23 punktiem piebalsoja Korijs Higinss.

Savukārt Bambergas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Nikolo Melli, kurš šonedēļ tika nosaukts par līgas labāko spēlētāju novembrī. Savukārt desmit gūto punktu robežu pārsniedza seši basketbolisti.

Līdz ar to D apakšgrupā tagad līdere ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir CSKA komanda, tai ar sešām uzvarām septiņos mačos seko Spānijas vienība Malagas "Unicaja", bet trešā ar pieciem panākumiem astoņos dueļos ir "Brose Baskets", turklāt šīs visas komandas jau garantējušas dalību otrajā posmā.

Pēdējās kārtās noslēdzošo ceļazīmi sadalīs "Darussafaka Dogus" un spēcīgais Izraēlas klubs Telavivas "Maccabi FOX".

Reto panākumu ceturtdien izcīnīja pašreizējā sacensību čempione Madrides "Real" no Spānijas, kas ar 80:73 (18:28, 18:17, 20:10, 24:18) savā laukumā pieveica Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce".

Līdz ar to "Real" tika pie trešās uzvaras šosezon aizvadītajās astoņās A apakšgrupas cīņās. Pa trim uzvarām pašlaik ir arī grupā 3.-5.vietā esošajām Minhenes "Bayern", Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" un "Strasbourg" komandām, tomēr tās astotās kārtas spēles vēl nav aizvadījušas.

Savukārt "Fenerbahce" ar sešām uzvarām ir grupas līdere un jau garantējusi vietu otrajā posmā.

Visas trīs kārtas spēles ceturtdien tika izspēlētas B apakšgrupā - Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas ļoti svarīgā duelī ar 81:75 (17:13, 25:26, 15:26, 24:10) izbraukumā uzveica Horvātijas komandu Zagrebas "Cedevita", Vitorijas "Labroal Kutxa" no Spānijas bez savainotā latvieša Dāvja Bertāna ierindā ar 92:56 (29:15, 25:14, 19:14, 19:13) savā laukumā sagrāva Francijas vienību "Limoges", bet Grieķijas klubs Pireju "Olympiacos" ar 73:63 (14:13, 11:16, 23:19, 25:15) savā laukumā pārspēja Itālijas komandu Milānas "EA7 Emporio Armani".

Līdz ar to šajā kārtā pēc astoņām kārtām droša līdere ar septiņām uzvarām ir "Olympiacos", turklāt ar piecām uzvarām vietu otrajā posmā nodrošinājusi arī "Laboral Kutxa". Pa četriem panākumiem ir "Cedevita" un "Anadolu Efes", bet nelielas cerības uz otro posmu joprojām saglabā arī "EA7 Emporio Armani", kas pagaidām tikusi pie divām uzvarām.

Kā ziņots, trešdien panākumu izcīnīja latviešu basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempione Kauņas "Žalgiris", tādejādi sperot platu soli pretī dalībai sacensību nākamajā kārtā. "Žalgiris" savā laukumā ar 74:52 (22:14, 18:11, 13:16, 21:11) uzveica Turcijas vienību Izmiras "Pinar Karsiyaka".

Vecvagars šim mačam nebija pieteikts.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mants Kalnietis, kamēr 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas austrālieša Broka Motuma rēķinā.

Savukārt viesu komandā rezultatīvākais bija Džastins Kārters, kurš guva 13 punktus.

C apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar septiņās spēlēs izcīnītām sešām uzvarām ir Krievijas klubs Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Spānijas grands Barselonas "Lassa", kas abas garantējušas sev vietu otrajā posmā. Ar četrām uzvarām astoņās spēlēs trešā ir "Žalgiris" komanda, bet trīs panākumi septiņos mačos ir Atēnu "Panathinaikos" vienībai. Divas uzvaras astoņās spēlēs ir "Pinar Karsiyaka", kamēr viens panākums septiņās cīņās Polijas čempiones Zelona Guras "Stelmet" rēķinā.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

LETA/Foto: EPA/LETA