Ronaldam Ķēniņam neveiksmīga atgriešanās NHL
Ķēniņš NHL atgriežas ar negatīvu lietderības koeficientu un zaudējumu.
Hokejs
2015. gada 4. decembris, 08:23

Ronaldam Ķēniņam neveiksmīga atgriešanās NHL

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš ceturtdien savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) atgriešanās spēlē izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu, neglābjot viņa pārstāvēto Vankūveras "Canucks" komandu no zaudējuma.

"Canucks" savā laukumā ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) piekāpās Dalasas "Stars" hokejistiem.

Dueļa rezultātu jau 56.sekundēs atklāja "Canucks" hokejists Aleksandrs Edlers, taču pirmās trešdaļas turpinājumā "Stars" krievu uzbrucējs Valērijs Ņičuškins panāca izlīdzinājumu. Otrā perioda pašā sākumā "Stars" jau pārņēma vadību, vārtus gūstot rezultatīvajam Taileram Seginam, taču 46.minūtē dāņu uzbrucējs Janiks Hansens no jauna līdzsvaroja rezultātu.

"Canucks" tā arī neizdevās pacīnīties par uzvaru, jo pamatlaika turpinājumā Patriks Šarps un Džeisons Speca, kuram precīzs metiens tukšos vārtos, nodrošināja viesiem uzvaras.

Ķēniņš savā pirmajā NHL mačā šosezon laukumā pavadīja desmit minūtes un 46 sekundes, veicot vienu nesekmīgu metienu pa pretinieku vārtiem, kā arī izpelnoties divas soda minūtes. Taču latvietis izcēlās ar sešiem spēka paņēmieniem un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Kā zināms, pirms sezonas Ķēniņš pirmajā pārbaudes spēlē pat devās vienā maiņā ar slavenajiem zviedru dvīņubrāļiem Danielu un Henriku Sedīniem, tomēr rādīja nepārliecinošu sniegumu un tika atskaitīts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Jūtikas "Comets".

Iepriekšējā sezonā latvietis debitēja pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, kopumā "Canucks" rindās aizvadot 35 spēles, kuru laikā guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

"Comets" sastāvā Ķēniņš jau pēc dažiem šīs sezonas mačiem guva traumu un izlaida aptuveni mēnesi. Novembra beigās latvietis atgriezās laukumā un jau pirmajā mačā tika pie sava pirmā rezultativitātes punkta šosezon, bet trešdien tika uzsaukts uz "Canucks" sastāvu.

Ķēniņš šosezon "Comets" sastāvā piedalījies septiņās spēlēs, kā laikā veicis vienu rezultatīvu piespēli un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Canucks" 27 spēlēs tikusi pie 26 punktiem, kas tai dod ceturto vietu Klusā okeāna divīzijā, kā arī desmito pozīciju Rietumu konferencē.

LETA/Foto: Reuters

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.