Porziņģis: "Man vienmēr pirmajā vietā ir komanda, pēc tam - individuālie sasniegumi"
Kristaps Porziņģis nejūtas pārsteigts par savu sniegumu NBA.
Basketbols
2015. gada 4. decembris, 12:12

Porziņģis: "Man vienmēr pirmajā vietā ir komanda, pēc tam - individuālie sasniegumi"

Jauns.lv

Latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim vissvarīgākie ir komandas gūtie panākumi, bet tikai pēc tam viņam rūp paša individuālie sasniegumi, atklāja sportists.

Kā zināms, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" uzbrucējs Porziņģis ceturtdien tika nosaukts par mēneša labāko līgas debitantu Austrumu konferencē.

"Man vienmēr pirmajā vietā ir komanda, bet tikai pēc tam seko mani individuālie sasniegumi. Kamēr uzvaram un varu palīdzēt vienībai, esmu priecīgs. Cenšos katru reizi, kad iznāku laukumā, kā debitants sniegt komandai enerģiju un spēlēt savu spēli," kluba pārstāvjiem izteicās Porziņģis. "Drafta dienā nezināju, kurā komandā nonākšu un kā pielāgošos NBA basketbolam. Vienmēr no sevis sagaidu daudz, bet jau pirms tam zināju, ko varu paveikt laukumā. Daudzi, to redzot, izskatījās pārsteigti, taču man un komandai tas nebija nekāds jaunums."

"Treneri visu laiku cenšas pārliecināties, ka esmu uz pareizā ceļa un saglabāju koncentrēšanos. Man apkārt ir pareizie cilvēki, bet man pašam atliek vērst uzmanību uz to, kā būt labam profesionālim laukumā un ārpus tā. Līdz ar to varu pieņemt pareizus lēmumus un pieļaut mazāk kļūdu," uzsvēra talantīgais latvietis.

Porziņģis intervijā atklāja, ka viņam izdevies izveidot labas attiecības ar komandas biedriem, jo viņš pats pēc dabas esot atvērts cilvēks, kuram patīk jokoties. "Katra spēle, ko uzvaram, ir kaut kas īpašs. Kamēr uzvaram, viss ir kārtībā, bet šobrīd vēl esam pārbūves procesā. Šobrīd svarīgākais ir kļūt labākiem," pauda Porziņģis. "Skatos daudz video ar savu spēli, strādāju ar treneriem. Vairāk koncentrējos uz to, ko pats daru un kas no tā ir nepareizi, lai varu mācīties no savām kļūdām, tādējādi palīdzot vienībai vēl vairāk. Šīs mazās detaļas atšķir labas komandas no pašām labākajām. NBA ir viss pieejamais, lai kļūtu labāks."

Latviešu basketbolists norādīja, ka viņam pašam līdz šim visgrūtāk bijis spēlēt pret Entoniju Deivisu (Ņūorleānas "Pelicans") un Lamarkusu Oldridžu (Sanantonio "Spurs"), bet sarunām, lai izsistu pretinieku no līdzsvara, viņš vēl nav pievērsies.

"Pagaidām laukumā nerunāju diez ko daudz, bet esmu dzirdējis pāris puišus runājam ar pretiniekiem par kaut ko ne visai glaimojošu, taču tā ir daļa no spēles," uzskata Porziņģis.

Šīs sezonas 19 spēlēs Porziņģis vidēji iemetis 13,8 punktus un izcīnījis 9,3 atlēkušās bumbas, būdams vienības otrs rezultatīvākais basketbolists un labākais cīņā par atlēkušajām bumbām.

"Knicks" ar deviņiem panākumiem 19 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs piektdien savā laukumā pret Bruklinas "Nets" vienību, bet jau sestdien tā izbraukumā spēkosies pret Milvoki "Bucks".

LETA/Foto: EPA/LETA