Porziņģis: "Vēlos soli pa solim kļūt par vienu no līderiem"
Porziņģis: "Kad Karmelo ir laukumā, visi fokusējas uz viņu un pārējie spēlētāji paliek brīvāki. Vēlos uzņemties atbildību, soli pa solim kļūt par vienu no līderiem, lai varu palīdzēt komandai un būt mērķis pretiniekiem aizsardzībā. Tad varētu iespēlētu brīviem komandas biedriem."
Basketbols
2015. gada 5. decembris, 14:47

Porziņģis: "Vēlos soli pa solim kļūt par vienu no līderiem"

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis cer, ka lēnām kļūs par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" līderi, lai būtu pretinieku mērķis aizsardzībā.

Kā zināms, Porziņģis piektdien guva 19 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem, palīdzot "Knicks" komandai principiālā duelī savā laukumā ar 108:91 pārspēt Bruklinas "Nets".

Savā divdesmitajā NBA spēlē latvietis tika pie karjeras desmitā "double-double".

"Spēlējām labi aizsardzībā, tomēr brīžiem pieļāvām kļūdas komunikācijā, atstājot pretiniekus brīvus. Nedrīkstam tā darīt," pēc mača izteicās Porziņģis, nepievēršot lielu uzmanību desmitajam "double-double". "Es tikai cenšos laukumā izdarīt labāko. Zinu, ka daudzi šaubījās par manām spējām savākt bumbas. Man individuālie panākumi vienmēr ir otršķirīgi, galvenais, lai komanda uzvar."

Porziņģis stāstīja, ka vēlas kļūt par tikpat izteiktu līderi komandā kāds ir Karmelo Entonijs. "Kad Karmelo ir laukumā, visi fokusējas uz viņu un pārējie spēlētāji paliek brīvāki. Vēlos uzņemties atbildību, soli pa solim kļūt par vienu no līderiem, lai varu palīdzēt komandai un būt mērķis pretiniekiem aizsardzībā. Tad varētu iespēlētu brīviem komandas biedriem."

"Ja man kādā vakarā neveiksies, vajag, lai spēlē Kristaps un citi. Mums nepieciešami visi spēlētāji, lai kļūtu par bīstamu komandu," izteicās Entonijs, izsakot arī joku, kāpēc pretinieki nespēja nosegt Porziņģi. "Viņš ir septiņas, astoņas pēdas (2,13 - 2,43 metrus) garš. Nezinu, kā viņi spēja nepamanīt viņu."

"Viņš joprojām cenšas saprast savu spēli, tomēr katrā mačā kļūst arvien labāks. Mēs paveicam labu darbu, lai atrastu viņu brīvās pozīcijās. Viņš ir labs metējs. Mēs daudz runājam, es viņam palīdzu," par latvieti stāstīja Entonijs. "Viņš joprojām mācās basketbolu, vēlos palīdzēt, padarīt viņam spēli vienkāršāku."

Šīs sezonas 20 spēlēs Porziņģis vidēji iemetis 14,1 punktu un izcīnījis 9,4 atlēkušās bumbas, būdams vienības otrs rezultatīvākais basketbolists un labākais cīņā par atlēkušajām bumbām.

"Knicks" ar desmit panākumiem 20 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs jau sestdien kad izbraukumā spēkosies ar Milvoki "Bucks", kas konferencē atrodas divas pozīcijas zemāk un šosezon tikusi pie septiņiem panākumiem.

Kristaps Porziņģis mačā ar "Nets" - video:
LETA/Foto: Vida Press