Florbolistes pasaules čempionātu iesāk ar pārliecinošu zaudējumu Čehijai
Diāna Isjomina pirmās trešdaļas vidū panāca 2:2, bet vairāk vārtus Latvijas florbola izlases spēlētājas mačā ar Cehiju neguva.
Citi sporta veidi
2015. gada 5. decembris, 16:38

Florbolistes pasaules čempionātu iesāk ar pārliecinošu zaudējumu Čehijai

Jauns.lv

Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē sestdien ar rezultātu 2:15 (2:4, 0:5, 0:6) kapitulēja spēcīgajai Čehijas valstsvienībai.

Latvijas izlasē pa vieniem vārtiem guva Inga Ametere un Diāna Isjomina, kura arī tika nosaukta par labāko spēlētāju komandā.

Savukārt Čehijai četras reizes precīza bija Eliška Vrātna.

Kaut Čehijas izlasei jau pirmajā uzbrukumā bija iespēja atklāt rezultātu, pirmos vārtus otrajā minūtē guva Latvijas florbolistes, kad izcēlās 18 gadus vecā Ametere, kura pašlaik ir "Elvi Florbola līgas" rezultatīvākā spēlētāja. Čehietes izlīdzinājumu panāca divas minūtes vēlāk, bet vadību pārņēma septītajā minūtē.

Jau devītajā minūtē pēc Līgas Garklāvas piespēles Latvijas labā pretuzbrukumā izcēlās Isjomina, panākot izlīdzinājumu 2:2, tomēr Čehija ātri vien atguva vadību. Trešdaļas beigās Čehija guva vēl vienus vārtus, kas pēc pirmajām 20 minūtēm Latvijai lika atrasties iedzinējos ar 2:4.

Otro trešdaļu Čehijas izlase iesāka vairākumā un jau pēc pāris sekundēm atklāja rezultātu, bet turpinājumā iepriekšējo trīs pasaules čempionātu pusfinālistes iemeta vēl desmit vārtus, gūstot drošu uzvaru.

"Spēle nebija laba. Bijām gatavas, ka varbūt zaudēsim, tomēr vēlējāmies cīnīties, tāpēc esmu nedaudz vīlusies par tik lielu rezultātu. Varam labāk, centīsimies nākamajās spēlēs būt agresīvākas," pēc mača izteicās Isjomina. "Esmu lepna par savu virknējumu, mēs piecas spēlējām labi, tomēr ar to nebija pietiekami."

"Mums ir viena maiņa, kuras florbolistes spēlē Zviedrijā, Norvēģijā un Šveicē, pārējās meitenes spēlē Latvijas līgā. Neesam ar lielu pieredzi tik spēcīgos mačos," izteicās Isjomina, kura ikdienā spēlē Norvēģijas čempionātā.

Nākamo spēli Somijā notiekošajā pasaules čempionātā Latvijas izlase aizvadīs svētdien, kad ļoti svarīgā cīņā spēkosies ar Vāciju, bet pirmdien tā tiksies ar Zviedrijas valstsvienību.

Ja Latvijas izlase nespēs sensacionāli iekļūt apakšgrupas divniekā, otrdien tai būs jāaizvada astotdaļfināla mačs ar kādu no C apakšgrupas vadošajām komandām.

Viena B apakšgrupas spēle jau tika aizvadīta piektdien, kad Zviedrija ar 16:1 (4:0, 4:0, 8:1) sagrāva Vāciju.

Šajā pasaules čempionātā komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās - A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases - C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Jurija Fedulova trenētajā izlasē iekļautas trīs vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. 14 florbolistes spēlē "Elvi Florbola līgā", bet sešas pārstāv klubus no Zviedrijas, Norvēģijas un Šveices.

No Latvijas klubiem visvairāk spēlētāju izlasē būs no Kocēnu "Rubenes" vienības (četras), pa trijām florbolistēm pārstāv "Rīgas Lauvas" un NND, bet pa divām - "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs" komandas.

Kā rezervistes traumu vai slimības gadījumā pieteiktas aizsardzes Linda Jēgere (LiepU) un Laura Vancāne ("Ķekava"), kā arī uzbrucēja Linda Austruma (NND).

Kā zināms, pirms pasaules čempionāta karjeru valstsvienībā noslēdza pieredzējusī latviešu florboliste Baiba Juruša, kura piedalījusies deviņos pasaules čempionātos, 2007.gadā ar izlasi iekļūstot pusfinālā.

Tāpat valstsvienības sastāvā nav arī pieredzējusī uzbrucēja Edīte Bankava, kā arī vēl viena no potenciālajām izlases uzbrukuma līderēm Luīze Biļinska. Tikmēr četrām florbolistēm šis ir pirmais pasaules čempionāts, kamēr trijām tās ir jau sestās meistarsacīkstes.

Ceļazīmi uz pasaules čempionātu Latvijas izlase nodrošināja februārī, kad kvalifikācijas turnīrā latvietes Valmierā aizvadīja piecas spēles piecās dienās, izcīnot trīs uzvaras, reizi nospēlējot neizšķirti un piedzīvojot vienu zaudējumu.

Latvijas izlase iepriekšējā čempionātā aizpērn ierindojās piektajā pozīcijā, sasniedzot savu augstāko rezultātu pasaules čempionātos kopš 2007.gada.

Latvijas visu laiku augstākais rezultāts ir ceturtā vieta 2007.gada pasaules čempionātā, bet piekto vietu latvietes spēja izcīnīt arī 2005.gadā.

Kā zināms, nākamajā gadā Latvijā risināsies pasaules čempionāts florbolā vīriešiem.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Lauma Višņevska (Mūras KAIS, Zviedrija), Kristīne Kirilova ("Rīgas Lauvas", Latvija), Jana Filipsone (NND, Latvija);

aizsardzes - Liene Krauja ("Rīgas Lauvas", Latvija), Zane Klabere (Oskašhamnas "Craftstadens", Zviedrija), Gunita Kārkliņa ("Sveiva", Norvēģija), Santa Muceniece (NND, Latvija), Gundega Vancāne ("Ķekava", Latvija), Madara Adamane (Kocēnu "Rubene", Latvija);

uzbrucējas - Paula Egle, Lība Daija Mikova, Evita Rudzīte (visas - Kocēnu "Rubene", Latvija), Elīza Elizabete Bērziņa ("Ķekava", Latvija), Līga Vancāne, Inga Ametere (abas - Ķekavas "Bulldogs", Latvija), Ieva Priede (NND, Latvija), Ieva Ločmele ("Rīgas Lauvas", Latvija), Evelīna Garbare (Burgdorfas "Wizards", Šveice), Diāna Isjomina, Līga Garklāva (abas - "Sveiva", Norvēģija).


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video