Rīgas "Dinamo" gūst skaistu uzvaru pār "Ak Bars"
Vārtus rīdziniekiem iemeta Tims Sestito (attēlā), Andris Džeriņš un Vitālijs Pavlovs, nodrošinot trešo panākumu pēc kārtas.
Hokejs
2015. gada 5. decembris, 18:20

Rīgas "Dinamo" gūst skaistu uzvaru pār "Ak Bars"

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma spēlē guva divus vārtus no ļoti asa leņķa un ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Kazaņas "Ak Bars" spēlētājus.

Vārtus rīdziniekiem iemeta Tims Sestito, Andris Džeriņš un Vitālijs Pavlovs, nodrošinot trešo panākumu pēc kārtas.

Spēle iesākās mierīgā cīņā, tomēr tā kā Rīgas "Dinamo" komandai bija iespēja spēlēt vairākumā, pirmajās desmit minūtēs vairāk metienus izdarīja tieši viesi. Trešdaļas vidū divu minūšu noraidījumu nopelnīja Māris Jass un iniciatīvu pārņēma "Ak Bars", turklāt pēc pāris minūtēm Tomāšs Kundrāteks vēlreiz atstāja mazākumā Rīgas komandu. Šoreiz "Ak Bars" izdevās pārņemt vadību, kad trīs minūtes pirms pamatlaika beigām savus pirmos vārtus šosezon guva Nikolajs Belovs.

Tomēr trešdaļas pēdējā minūtē rīdziniekiem izdevās rezultātu izlīdzināt - pretiniekiem uz zilās līnijas tika atņemta ripa un rezultatīvs bija Sestito. Līdz ar to pirmā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 1:1.

Kaut otrās trešdaļas sākuma daļā Rīgas "Dinamo" ieguva iespēju spēlēt vairākumā, šīs divas minūtes tika aizvadītas ļoti nepārliecinoši. Kopumā ļoti liels pārsvars piederēja "Ak Bars" hokejistiem un pirmajās desmit minūtēs Rīgas "Dinamo" komanda nebija spējusi izpildīt nevienu metienu pa vārtiem.

Kaut "Ak Bars" hokejistiem bija izteikts pārsvars, trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Džeriņš negaidīti bija precīzs ar metienu no ļoti asa leņķa un izvirzīja Latvijas komandu vadībā ar 2:1. Pēc oficiālās statistikas tas Rīgas komandai bija pirmais metiens pa vārtiem trešdaļā. Turpinājumā Rīgas "Dinamo" izturēja divas minūtes mazākumā, tomēr uzreiz pēc tā "Ak Bars" rindās vārtus guva Vladimirs Tkačovs un otrā trešdaļa noslēdzās 2:2.

Izšķirošās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" izturēja vēl vienu mazākumu, bet pēc tam sāka veidot ļoti bīstamus momentus un pārņēma iniciatīvu - pret vārtiem izslidoja Vitālijs Pavlovs un ar bīstamiem metieniem atzīmējās arī Edgars Kulda. Kaut trešdaļas vidū "Ak Bars" pretuzbrukumā iemeta vārtus, tos neieskaitīja, jo guva ar augstu paceltu nūju.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Rīgas "Dinamo" ieguva trešo vairākumu mačā un šoreiz tas tika realizēts - precīzi meta Pavlovs, izceļoties no asa leņķa. Pēdējās minūtēs "Ak Bars" izmisīgi centās atspēlēties, tomēr rīdzinieki noturēja uzvaru.

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" komandā savainojuma dēļ nespēlēja Kaspars Saulietis, bet pēc viena mača izlaišanas laukumā atgriezās amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito, lai gan iepriekš bija bažas, ka viņš iedzīvojies smadzeņu satricinājumā. Rīdzinieku vārtus sargāja Jūakims Ēriksons.

Abas komandas pirmoreiz šosezon savā starpā tikās pašā sezonas ievadā, kad rīdzinieki savā laukumā bija pārāki ar 3:1.

Rīgas "Dinamo" komanda astoņās novembrī aizvadītajās spēlēs piedzīvoja piecus zaudējumus, turklāt vienīgais panākums, kas tika gūts pamatlaikā, bija pēdējā mačā savā laukumā pret latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto un Arta Ābola trenēto Toljati "Lada" komandu.

Tikmēr decembra pirmajā duelī izbraukumā "Dinamo" pirmo reizi vēsturē uzvarēja "Soči" komandu, svinot panākumu pagarinājumā ar rezultātu 2:1.

Tikmēr "Ak Bars" iepriekšējās četrās spēlēs bija tikusi pie trim panākumiem, divreiz svinot pārliecinošas uzvaras - 6:1 pret Maskavas "Spartak" un 4:1 pret Rietumu konferences otro spēcīgāko komandu Helsinku "Jokerit" no Somijas.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" aizvadīs trīs mājas spēles, spēkojoties pret Čeļabinskas "Traktor", Ņizņekamskas "Ņeftehimik" un Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas. Pēc tam sekos ar valstsvienību spēlēm saistītais pārtraukums, 22.decembrī rīdzinieki viesosies pie Horvātijas komandas Zagrebas "Medveščak", bet gada pēdējā spēlē 28.decembrī uzņems Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas "Dinamo" komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai sešas izbraukuma spēles.

Ar 46 punktiem 37 dueļos Rīgas "Dinamo" pacēlusies uz 12.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas joprojām atpaliekot par desmit punktiem.

Tikmēr "Ak Bars" ar 60 punktiem 38 cīņās ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

LETA/ Foto: Ieva Lūka/ LETA