Lielisks brāļu Šicu sniegums palīdz Latvijas kamaniņu braucējiem atkal izcīnīt 2. vietu stafetē
Pēc Cauces un Kivlenieka startiem Latvija no līderiem ASV sportistiem atpalika jau par 1,2 sekundēm, tomēr Šici atguva vairākas desmitdaļas un finišā spēja apsteigt vairākas komandas.
Citi sporta veidi
2015. gada 5. decembris, 23:09

Lielisks brāļu Šicu sniegums palīdz Latvijas kamaniņu braucējiem atkal izcīnīt 2. vietu stafetē

Jauns.lv

Pateicoties lieliskam brāļu Andra un Jura Šicu sniegumam, Latvijas kamaniņu braucēju izlase sestdien izcīnīja otro vietu Leikplesidas trasē ASV notikušā Pasaules kausa otrā posma stafetes sacensībās.

Latviju stafetē pārstāvēja brāļi Šici, Elīza Cauce un Inārs Kivlenieks. Pēc Cauces un Kivlenieka startiem Latvija no līderiem ASV sportistiem atpalika jau par 1,2 sekundēm, tomēr Šici atguva vairākas desmitdaļas un finišā spēja apsteigt vairākas komandas.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja amerikāņi Erina Hemlina, Kriss Mezdzers, kā arī Džastins Krīvsons un Endrjū Šerks, kuri Latvijas komandu apsteidza par 0,871 sekundi.

Savukārt trešo vietu guvusī Krievija no latviešiem atpalika vien par 0,057 sekundēm.

Zīmīgi, ka kļūdas pieļāva Vācijas un Austrijas divnieki, šīm spēcīgajām komandām paliekot vien septītajā un desmitajā pozīcijā.

Līdz ar to Latvija pie godalgas stafetē tikusi otrajā etapā pēc kārtas, jo pirms nedēļas Īglsas trasē guva otro vietu. Toreiz Kivlenieka vietā startēja Artūrs Dārznieks.

Savukārt Leikpleisidā vēl vienu godalgu Latvijai sagādāja Šici, kuri guva bronzu divnieku sacensībās.

Līdz ar to Latvijas izlase ar 170 punktiem izvirzījusies Pasaules kausa stafetes sacensību kopvērtējuma vadībā. Otrā ar 150 punktiem ir ASV, kas par četriem punktiem apsteidz Vāciju.

Zīmīgi, ka trijās individuālajās disciplīnās amerikāņu sportisti kopā tika pie piecām godalgām - aizņēma visu goda pjedestālu dāmu sacensībās un guva dubultuzvaru starp vīriem.

Kā ziņots, pāris stundas iepriekš sestdien Cauce dāmu sacensībās guva augsto, sesto, vietu. Vienīgā Latvijas pārstāve pēc pirmā brauciena bija piektajā vietā, tomēr otro tik sekmīgi neaizvadīja un vienu pozīciju zaudēja. Savukārt visu goda pjedestālu sensacionāli aizņēma vietējās ASV sportistes.

Sacensībās uzvaru guva Erina Hemlina, kura par 0,175 sekundēm apsteidza Emiliju Svīniju, bet trešā palika Samera Bričera.

Labākā no vācietēm bija pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Natālija Geisenbergere no Vācijas, kura izcīnīja ceturto vietu, bet Cauci apsteidza arī piekto vietu guvusī Tatjana Ivanova.

Cauce divu braucienu summā no uzvarētājas atpalika par 0,525 sekundēm.

Zīmīgi, ka pērn šajā trasē Cauce piedzīvoja smagu kritienu.

Pirms nedēļas pirmajā posmā dāmu sacensībās uzvaru guva vāciete Dajana Eitbergere, kura Leikpleisidā palika vien devītajā vietā.

Kā ziņots, pirms nedēļas Cauce jauno Pasaules kausa sezonu iesāka ar astoto vietu Īglsas trasē. Tikmēr Leikpleisidas posmā nepiedalījās kanādiete Aleksa Gouga, kura pirms nedēļas bija otrā, jo šo nedēļu nolēmusi veltīt studijām.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem etapiem līdere ar 146 punktiem ir Hemlina, kurai ar attiecīgi 145 un 139 punktiem seko Geisenbergere un Eitbergere.

Savukārt Cauce ar 92 punktiem atrodama astotajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka piektdien trīskārtējie olimpiskie medaļnieki brāļi Šici izcīnīja trešo vietu divnieku sacensībās, bet 15.vietu ieņēma Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Savukārt vieninieku sacensībās vīriem veiksmīgākais bija Kristaps Mauriņš, kurš ierindojās 20.vietā, bet Kivlenieks ieņēma 26.pozīciju. Trešais Latvijas braucējs Artūrs Dārznieks pirmajā braucienā palika 26.vietā, taču pēc tam tika diskvalificēts, jo bija pārsniedzis atļauto svaru.

Kā zināms, pirms nedēļas Austrijas trasē Īglsā notika šīs sezonas pirmais Pasaules kausa posms, kur Latvijas komanda izcīnīja sudrabu stafetes sacensībās, bet individuāli vislabāk klājās Šiciem, kuriem piektā vieta.

Turpinājumā Ziemeļamerikā risināsies vēl divi posmi. Savukārt pēc tam kamaniņu sportisti atgriezīsies Eiropā, lai janvāra sākumā aizvadītu sacensības Siguldas trasē.

Tikmēr pasaules čempionāts 30. un 31.janvārī risināsies Kēnigsē.

Pēc sekmīgajām Soču olimpiskajām spēlēm, kurās Latvija guva divas godalgas, šī gada sākumā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā mājinieki iztika bez augstām vietām, labāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu. Nedaudz gan Latvijas sportisti reabilitējās sezonas izskaņā aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā Šici izcīnīja trešo vietu, Kivlenieks noslēdza pirmo piecinieku, bet izlase tika pie bronzas komandu stafetē.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA