Kristaps Porziņģis: "Mums jābūt krietni agresīvākiem"
Kristaps sniedzis pēcspēles komentāru.
Basketbols
2015. gada 6. decembris, 14:34

Kristaps Porziņģis: "Mums jābūt krietni agresīvākiem"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņujorkas "Knicks" ir jāspēlē agresīvāk, pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma vairākkārt uzsvēra ņujorkiešu vienības latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis.

Neaizvadot pārliecinošu spēli, "Knicks" NBA regulārā čempionāta cīņā sestdien ar 91:106 izbraukumā piekāpās Milvoki "Bucks". Kaut Porziņģis savāca 12 punktus, "Knicks" vadībā nebija kopš mača trešās minūtes un nespēja gūt trešo uzvaru pēc kārtas.

"Nespēlējām pietiekami labi uzbrukumā un aizsardzībā. Otrajā puslaikā mums vajadzēja būt agresīviem un apstādināt viņus. Tur arī radās tas 20 punktu pārsvars, kuru nevarēja atspēlēt," pēc mača teica Porziņģis.

"Kā komandai mums ir jābūt krietni agresīvākiem, iespējams, tāpēc, ka vakar jau bija viena spēle, nespējām būt tik aktīvi. Kad divas dienas pēc kārtas ir mači, ir jāsagatavo sevi nākamajai spēlei gan fiziski, gans psiholoģiski. Tomēr nebijām pietiekami agresīvi un koncentrējušies spēlei," stāstīja latvietis.

"Katru reizi, kad speram divus soļus uz priekšu, sanāk vienu spert arī atpakaļ. Mums bija divas labas spēles, bet tagad atkal nospēlējām šādi. Mums ir jāturpina spēlēt. Esam jauna komanda, kurai daudz jāstrādā. Komandā esam daudz jauni spēlētāji, kuri pieļauj kļūdas. Vajag uzņemties atbildību, koncentrēties un spēlēt labāk," uzsvēra Porziņģis.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 44 sekundes, kas ir mazākais viņa spēles laiks gandrīz mēneša laikā, grozā raidot četrus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Tāpat Porziņģa rēķinā septiņas atlēkušās bumbas, piecas kļūdas, kas ir viņa līdzšinējās 21 spēli garās NBA karjeras rekords, un piecas piezīmes.

"Visa komanda neizdarīja tā kā vajadzēja. Kā kolektīvam mums nepietika enerģijas, lai uzvarētu. Nevar izcelt kādu vienu spēlētāju, kurš nerādīja savu labāko sniegumu. Tā bija spēlē starp divām komandām. Pretiniekiem bija daudz vairāk enerģijas nekā mums, kas mums pietrūka, lai cīnītos par uzvaru. Mēģinājām atrast enerģiju, nedaudz pietuvojāmies, tomēr ar to nepietika. Domāju, ka spēlētāji mentāli mēģināja spēlēt, taču fiziski viņiem nesanāca," teica "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs pirmdien, kad uzņems Dalasas "Mavericks", kas sezonas pirmajās 20 spēlēs guvusi 11 uzvaras, bet pēc tam Ņujorkas basketbolistiem sāksies trīs izbraukuma spēļu sērija ASV rietumos.

"Noteikti vēlamies uzvarēt, jo īpaši tāpēc, ka spēlēsim savā laukumā. Tāpat arī man šī būs nozīmīga cīņa, jo būs tikšanās ar Dirku Novicki, vienu no spēlētājiem, kuru vēroju un no kura mācos. Nebūs viegli viņus uzvarēt, bet es un komanda centīsimies," teica Porziņģis.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru, bet nupat latvietis izpelnījās novembra mēneša labākā debitanta balvu Austrumu konferencē.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: Reuters