Girgensonam ripa trāpa spēcīgi pa seju; latvietis nespēj pabeigt "Sabres" zaudēto spēli. VIDEO
Zemgus Girgensons pēc savainojuma vairs nespēja atgriezties laukumā.
Hokejs
2015. gada 7. decembris, 09:49

Girgensonam ripa trāpa spēcīgi pa seju; latvietis nespēj pabeigt "Sabres" zaudēto spēli. VIDEO

Jauns.lv

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā svētdien piedzīvojusi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 2:4 (1:3, 1:1, 0:0) piekāpās Edmontonas "Oilers", bet latvietis šo cīņu savainojuma dēļ nenoslēdza.

Lai gan septītajā minūtē šī gada jauno spēlētāju izvēles drafta otrais numurs Džeks Aikels izvirzīja vadībā "Sabres" vienību, pirmās trešdaļas turpinājumā "Oilers" guva trīs vārtus pēc kārtas, pārņemot vadību šajā mačā. Otrās trešdaļas viducī Raiens O'Reilijs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet ar to nebija gana, turklāt 38.minūtē Lūks Gazdičs uzstādīja šī dueļa galarezultātu.

Noslēdzošajā trešdaļā savainojumā iedzīvojās Girgensons, kuram ripa trāpīja pa seju, bet laukumā latvietis tā arī vairs neatgriezās. Vēl tikai novembra beigās Latvijas hokejists atgriezās laukumā pēc vairāku spēļu izlaišanas, kad viņš mača laikā saņēma smagu triecienu.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 50 sekundes, kas bija viens no mazākajiem laikiem komandā, metienus pa vārtiem neizdarot un izpildot divus spēka paņēmienus. Latvietis uzvarēja trijos no astoņiem iemetieniem, nopelnīja divas soda minūtes un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Ja pirmajās 20 šīs sezonas spēlēs latvietis kopā bija guvis vienus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli, iepriekšējos divos dueļos viņam kopā bija vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles. Tāpat Girgensonam šosezon negatīvs lietderības koeficients -2.

Ja "Sabres" komanda pirmajās 22 spēlēs guva tikai 45 vārtus, pēdējās piecās tā izcēlusies 19 reizes.

Jau pirmdien "Sabres" izbraukumā tiksies ar latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Vankūveras "Canucks".

Zaudējumu tikmēr piedzīvojusi Tampabejas "Lightning", kas izbraukumā ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) piekāpās Losandželosas "Kings".

Šo maču "Lightning" vārtos iesāka krievs Andrejs Vasiļevskis, kurš nedaudz vairāk kā vienas trešdaļas laikā spēja atvairīt vien astoņus no desmit metieniem, līdz viņu nomainīja iepriekš traumu guvušais Bens Bišops, tiekot galā ar 17 no 18 sāncenšu metieniem.

Iepriekš parādījās informācija, ka Bišopa savainojuma dēļ no Amerikas Hokeja līgas (AHL) tiks izsaukts Kristers Gudļevskis, taču tas nav īstenojies.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Lightning" ar 29 punktiem 28 spēlēs ir sestie, kamēr "Sabres" komanda ar 25 punktiem 27 cīņās saglabā priekšpēdējo, septīto, pozīciju. Austrumu konferencē Tampabejas klubs ir 11.pozīcijā, bet Bufalo vienība - 13.vietā.

Tikmēr Ķēniņa pārstāvētā "Canucks" 28 spēlēs tikusi pie 26 punktiem, kas tai dod piekto vietu Klusā okeāna divīzijā, kā arī 11.pozīciju Rietumu konferencē.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: Vida Press