Prezidents Vējonis ar uzvaru uzsācis savu basketbola sezonu
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir liels basketbola cienītājs un labprāt spēlē arī pats.
Basketbols
2015. gada 7. decembris, 10:45

Prezidents Vējonis ar uzvaru uzsācis savu basketbola sezonu

Jauns.lv

Valsts prezidents Raimonds Vējonis beidzot ir aizvadījis pirmo spēli Ogres basketbola čempionātā, palīdzot “Ogres milžu” komandai izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

“Ogres milži” svētdienas vakarā aizvadīja savu ceturto spēli Ogres basketbola čempionāta otrajā līgā, un komandas rindās laukumā beidz izgāja arī valsts galva Raimonds Vējonis. Prezidents mačā pret “Impero” devās savas vienības sākumsastāvā, un nospēlētajās deviņās minūtēs un 36 sekundēs guva vienu punktu, realizējot vienu no diviem izmestajiem soda metieniem. Vējoņa kungam šie bija vienīgie metieni pa grozu, tomēr Valsts prezidents pamanījās izcīnīt trīs atlēkušās bumbas, izprovocēt pret sevi trīs noteikumu pārkāpumus, nopelnīt divas personiskās piezīmes, un vienu reizi kļūdīties, kas kopumā deva divus efektivitātes punktus. Ar Raimondu Vējoni laukumā “Ogres milži” pārspēja “Impero” basketbolistus ar piecu punktu pārsvaru.

Kopumā spēlē “milži” izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 71:42, kas ļāva nostiprināties turnīra tabulas augšdaļā, jo pirmajos četros mačos ir izcīnītas trīs uzvaras. Uzvarētājiem veiksmīgākais bija Ogres mēra Artūra Manguļa dēls Emīls. 16 gadus vecais puisis šajā mačā izcēlās ar 22 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa statistika

Pēc pirmās Raimonda Vējoņa spēles jāsecina, ka prezidentam šobrīd vēl nedaudz trūkst pārliecības par saviem spēkiem uzbrukumā, jo nepilnu desmit minūšu laikā viņš tā arī nerada iespējas uzbrukt grozam no spēles, tomēr viņš izcēlās ar aktīvu darbu aizsardzībā un “melnā darba veikšanu. Ne pārāk ilgais spēles laiks liecina, ka vēl nav sasniegta labākā sportiskā kondīcija, tomēr līdz sezonas beigām vēl daudz laika un Vējoņa kungs vēl noteikti iepriecinās savus līdzjutējus arī ar veiksmīgām epizodēm uzbrukumā.


Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders, Ekrānuzņēmums no spēles protokola