Spēkavīrs Zāģeris izcīna otro vietu Čempionu līgas sezonas kopvērtējumā
Zāģeris: "Tagad nedaudz atpūtīšos un sākšu lēnām gatavoties jau nākamajam cēlienam. Jāsadziedē traumas, jāpiestrādā pie atsevišķiem vingrinājumiem un jāceļ tā latiņa augstāk."
Citi sporta veidi
2015. gada 7. decembris, 12:44

Spēkavīrs Zāģeris izcīna otro vietu Čempionu līgas sezonas kopvērtējumā

Jauns.lv

Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris aizvadītajā nedēļas nogalē nodrošināja otro vietu Čempionu līgas sezonas kopvērtējumā, informēja SIA "Stipriem Events&Media" sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Elīna Gārbena.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Turcijas pilsētā Antaljā norisinājās pēdējais šī gada Čempionu līgas posms, kurā 33 gadus vecais Zāģeris ieguva sudraba godalgu, kas ļāva nodrošināt arī otro pozīciju sezonas kopvērtējumā.

Finālsacensību pirmajā vingrinājumā - krucifiksa turēšanā priekšā izstieptās rokās - Zāģerim ceturtā vieta, bet hanteles celšana negāja, kā cerēts, - dalīta septītā pozīcija.

Nākamajā dienā desmit pasaules spēcīgākos atlētus sagaidīja trīs vingrinājumi. Viss sākās ar smagās automašīnas vilkšanu, kur Zāģeris uzrādīja ceturto labāko laiku. Tad sekoja 14,5 kilogramus smaga akmens mešana tālumā, un šeit latvietis bija otrais, bet polis Kšištofs Radzikovskis šajā disciplīnā ar rezultātu 8,62 metri sadziendza jaunu pasaules rekordu.

Savukārt pēdējā vingrinājumā stafetē Zāģeris ieguva ceturto vietu, kā arī apsteidza vairākus savus konkurentus, posma kopvērtējumā ierindojoties otrajā vietā.

Šīs sezonas Čempionu līgas kopvērtējumā uzvaru svinēja Radzikovskis. Uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena bija Zāģeris, kas ir augstākais sasniegums viņa karjerā. Trešajā vietā ierindojās Žans Fransuā Karonā no Kanādas.

"Šis gads bijis ļoti saspringts un grūts, bet kopumā ar paveikto esmu ļoti apmierināts - sezonas sākumā uzstādītais mērķis ir sasniegts ar uzviju. Uzvarēti trīs posmi (Latvijā, Rumānijā, Martinikā) un uz pjedestāla kopumā esmu pabijis diezgan daudz," izteicās Zāģeris. "Tagad nedaudz atpūtīšos un sākšu lēnām gatavoties jau nākamajam cēlienam. Jāsadziedē traumas, jāpiestrādā pie atsevišķiem vingrinājumiem un jāceļ tā latiņa augstāk."

Zāģeris pasaules spēcīgāko vīru līgā debitēja 2013.gadā. Divus gadus ierindojies ceturtajā un šogad otrajā vietā, viņš ir atkārtojis spēkavīra Agra Kazeļņika paveikto.

Zīmīgi, ka sezonas pēdējam posmam bija jānorisinās Malaizijā, taču laikapstākļu problēmu dēļ tas tika pārcelts uz Turciju.

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video