Girgensons spēlē ar 12 šuvēm un sejas aizsargmasku, "Sabres" zaudē Vankūverā. VIDEO
Girgensons mačā ar "Canucks" spēlēja ar pilnu sejas arizsargmasku, jo aizvakar saņēma spēcīgu ripas triecienu pa seju, kā rezultātā viņam tika uzliktas 12 šuves.
Hokejs
2015. gada 8. decembris, 12:25

Girgensons spēlē ar 12 šuvēm un sejas aizsargmasku, "Sabres" zaudē Vankūverā. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 2:5 (1:2, 0:2, 1:1) piekāpās Vankūveras "Canucks" vienībai, kurai šoreiz nepalīdzēja cits Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Septītajā spēles minūtē mača rezultātu atklāja "Sabres" kapteinis Braiens Džionta, izvirzot vadībā savu komandu ar 1:0. Tiesa, turpinājumā četrus vārtus pēc kārtas guva tieši "Canucks" spēlētāji, panākot 4:1 savā labā, bet divreiz izceļoties čeham Radimam Vrbatam.

Noslēdzošās trešdaļas otrajā minūtē vienus vārtus viesu komandai atguva Sems Reinherts, taču punktu šim duelim pielika Vrbata, kurš 15.minūtē guva savus trešos vārtus šajā mačā, tiekot atzīts par spēles spožāko zvaigzni.

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un piecas sekundes, kā laikā izdarīja vienu spēka paņēmienu, bet pa pretinieku vārtiem nemeta.

Zīmīgi, ka iepriekšējo maču svētdien Girgensons nepabeidza, jo mača noslēdzošajā trešdaļā hokejists iedzīvojās savainojumā. Latvietim ripa trāpīja pa seju, bet laukumā latvietis tā arī vairs neatgriezās.

"Sabres" kluba galvenais treneris Dens Bilsmā norādīja, ka hokejistam tika uzliktas 12 šuves: "Girgensonam viss ir kārtībā. Ja ripas trāpījums pa seju, pēc kā uzliktas 12 šuves, nozīmē, ka viss ir kārtībā, tad tā arī ir."

Šosezon aizvadītajās 24 spēlēs Girgensons ticis pie diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Tāpat latvietim šosezon negatīvs lietderības koeficients -2.

Šajā mačā piekto spēli pēc kārtas pie rezultativitātes punkta tika "Sabres" rindās spēlējošais Raiens O'Reilijs, kurš šajā mačā tika pie vienas rezultatīvas piespēles. Kopā pēdējos piecos mačos hokejists iekrājis divus vārtus un četras piespēles.

Pirmdienas mačā "Canucks" vienībai veselības apstākļu dēļ nespēja palīdzēt cits Latvijas izlases hokejists Ķēniņš.

Ķēniņš šosezon aizvadījis divas NHL spēles, kā laikā pie rezultativitātes punktiem netika, bet iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Kā zināms, Ķēniņš hokeja augstākajā līgā atgriezās iepriekšējās nedēļas ceturtdienā mačā pret Dalasas "Stars".

Pirms sezonas Ķēniņš pirmajā pārbaudes spēlē pat devās vienā maiņā ar slavenajiem zviedru dvīņubrāļiem Danielu un Henriku Sedīniem, tomēr rādīja nepārliecinošu sniegumu un tika atskaitīts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Jūtikas "Comets".

"Sabres" un "Canucks" mača labākie momenti - video:

Iepriekšējā sezonā latvietis debitēja pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, kopumā "Canucks" rindās aizvadot 35 spēles, kuru laikā guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

"Comets" sastāvā Ķēniņš jau pēc dažiem šīs sezonas mačiem guva traumu un izlaida aptuveni mēnesi. Novembra beigās latvietis atgriezās laukumā un jau pirmajā mačā tika pie sava pirmā rezultativitātes punkta šosezon, bet trešdien tika uzsaukts uz "Canucks" sastāvu.

Ķēniņš šosezon "Comets" sastāvā piedalījies septiņās spēlēs, kā laikā veicis vienu rezultatīvu piespēli un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sabres" ar 25 punktiem 28 mačos ieņem priekšpēdējo, septīto, vietu Atlantijas divīzijas kopvērtējumā, tikmēr Austrumu konferencē ir 13.labākā komanda 16 klubu konkurencē.

Tikmēr "Canucks" 29 spēlēs tikusi pie 28 punktiem, kas tai dod trešo vietu Klusā okeāna divīzijā, kā arī devīto pozīciju Rietumu konferencē.


LETA/Foto: Twitter