Pistoriuss pret drošības naudu atbrīvots no cietuma
Tagad Pistoriuss atgriezīsies mājas arestā, bet viņam ir liegts izbraukt ārpus valsts, kā arī viņš no tām drīkst atrasties tikai 20 kilometru rādiusā.
Sporta zvaigznes
2015. gada 8. decembris, 15:20

Pistoriuss pret drošības naudu atbrīvots no cietuma

Jauns.lv

Paraolimpiskais sprinteris Oskars Pistoriuss no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) otrdien pret drošības naudu atbrīvots no ieslodzījuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat Pistoriuss iesniegs apelāciju pret pagājušajā nedēļā DĀR Augstākās tiesas Apelāciju komisijas pieņemto lēmumu, ka viņš ir jāatzīst par vainīgu savas draudzenes Rīvas Stīnkempas noslepkavošanā.

Kā zināms, iepriekšējā nedēļā Apelāciju komisija nolēma atzīt sportistu par vainīgu draudzenes noslepkavošanā, lai gan pirms tam viņam tika piemērots tikai piecu gadu cietumsods, kad atlēts tika atzīts par vainīgu slepkavībā bez iepriekšēja nodoma. Cietumā viņš devās pagājušā gada 21.oktobrī, taču jau šī gada 19.oktobrī viņš tika atbrīvots un sods aizstāts ar mājas arestu.

Tomēr prokuratūra iesniedza apelāciju iepriekš piešķirtajam sodam, turklāt Apelācijas komisija to pagājušajā nedēļā apmierināja, atzīstot 29 gadus veco Pistoriusu par vainīgu slepkavībā, tādēļ viņam bija jāatgriežas cietumā un viņam draud vismaz 15 gadu cietumsods.

Tiesa, nu Pistoriuss ir atbrīvots pret drošības naudu, kas bija 10 000 randu (636 eiro) apmērā, bet nākamā gada 18.aprīlī būs tiesas sēde, kurā tiks paziņots sportistam piespriežamais sods.

Tagad Pistoriuss atgriezīsies mājas arestā, bet viņam ir liegts izbraukt ārpus valsts, kā arī viņš no tām drīkst atrasties tikai 20 kilometru rādiusā.

Pistoriuss tika apsūdzēts savas draudzenes Stīnkempas nošaušanā viņa mājā Pretorijā Svētā Valentīna dienā 2013.gada 14.februārī. Pistoriuss tiesā vairākas reizes izteicās, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā.

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, 2012.gada vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem.

 

LETA / Foto: EPA/LETA