Ozoliņš: "Kolorado klubā aizvadīju karjeras labākos gadus". VIDEO
Ozoliņš "Avalanche" sastāvā kopumā aizvadīja 415 spēles, kuru laikā guva 90 vārtus un veica 228 rezultatīvas piespēles.
Hokejs
2015. gada 8. decembris, 17:19

Ozoliņš: "Kolorado klubā aizvadīju karjeras labākos gadus". VIDEO

Jauns.lv

Leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš iekļauts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorado "Avalanche" 20 gadu jubilejas simboliskajā komandā, savus labākos karjeras gadus aizvadīja tieši šajā komandā, pēc pirmdien Denverā notikušā pasākuma atzina hokejists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, "Avalanche" klubs tika dibināts tieši pirms 20 gadiem, kad tas pārņēma citu NHL komandu Kvebekas "Nordiques". Pirmdien Denverā pirms "Avalanche" un Minesotas "Wild" komandu dueļa tika aizvadīts īpašs pasākums, kurā godināja Kolorado kluba 20 gadu jubilejas simbolisko komandu, kurā iekļauti kluba vēsturē zīmīgākie hokejisti. Pasākumā piedalījās arī Ozoliņš.

Latvijas hokejists šai komandai pievienojās 1995./1996.gada sezonā, pārnākot no Sanhosē "Sharks".

"Vispirms, protams, biju sarūgtināts, jo Kolorado klubā nonācu maiņas rezultātā. Kā jau jebkurš jaunais hokejists, cerēju visu savu karjeru nospēlēt vienā komandā, nevēlējos mainīt klubus. Turklāt mani iemainīja pret Ovenu Nolanu, kuru uzskatīju par daudz labāku spēlētāju nekā sevi," intervijā ar NHL pārstāvjiem atzina Ozoliņš. "Pārvākties no Sanhosē uz pilsētu, kurā hokejs ilgāku laiku nebija populārs, nebija diži patīkami. Šķiet, tobrīd es pat nezināju, kas spēlē tajā klubā. Tā kā "Sharks" cīnījās citā konferencē, pret "Avalanche" komandu biju spēlējis reizi vai divas reizes gadā, neko daudz par to neuzzinot."

Latvietis ātri vien kļuva par vienu no "Avalanche" redzamākajiem hokejistiem, turklāt 1996.gadā kopā ar komandu izcīnīja Stenlija kausu. Šajā klubā Ozoliņš aizvadīja piecas sezonas, līdz 2000.gada vasarā parakstīja ienesīgu līgumu ar Karolīnas "Hurricanes".

"Atceros savu pirmo maču "Avalanche" rindās. Cīņas otrajā trešdaļā man trūka elpas, visa seja bija sarkana augstkalnes gaisa dēļ. Nezināju, kā vispār šeit varēšu paspēlēt, taču, kā izrādījās, Kolorado klubā aizvadīju savas NHL karjeras labākos gadus."

Ozoliņš "Avalanche" sastāvā kopumā aizvadīja 415 spēles, kuru laikā guva 90 vārtus un veica 228 rezultatīvas piespēles. Tāpat aizsargs septiņas reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē. Kopumā viņš 15 sezonu laikā aizvadījis 1012 NHL spēles, kurās guvis 190 vārtus un izdarījis 464 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar Ozoliņu simboliskajā komandā iekļauti tādi leģendāri hokejisti kā Džo Sakiks, Pēters Fošberjs, Robs Bleiks, Klods Lemjē, Patriks Ruā, Rejs Burks, Adams Fūts un citi. Kopumā vienībā iekļauti 20 hokejisti - 12 uzbrucēji, seši aizsargi un divi vārtsargi.

Latvijas aizsargs piekrita, ka šāda atkalsatikšanās ar vecajiem komandas biedriem prātā atsauca patīkamas atmiņas.

"Kad satiku vecos komandas biedrus, smējāmies un atminējāmies gan labus, gan mazliet sliktākus notikumus, kurus piedzīvojām, spēlējot šajā komandā. Kad aizdomājamies par to, cik daudz laiks pagājis, kopš aizvadījām pēdējās spēles šajā klubā, saprotam, ka tas ir ļoti ilgs periods," atzina Ozoliņš. "Tobrīd šķita, ka visu zinu par hokeju, taču tagad saprotu, ka toreiz vēl neko daudz nemācēju. Atskatoties uz saviem labākajiem momentiem šajā komandā, saprotu, ka darīju trakas lietas, ko nenovēlu šī brīža kluba hokejistiem."

Ozoliņš karjeru Latvijas izlasē sākotnēji beidza pēc Turīnas olimpiskajām spēlēm, tomēr 2013.gadā negaidīti atgriezās valstsvienībā un palīdzēja tai sasniegt ceturtdaļfinālu Soču olimpiskajās spēlēs.

Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990.gadā Rīgas "Dinamo" sastāvā, bet nākamā gada NHL draftā viņu ar 30.numuru izvēlējās "Sharks". Gadu vēlāk latvietis debitēja NHL, kur spēlēja līdz 2008.gadam, bez "Sharks" un "Avalanche" komandām spēlējot arī Karolīnas "Hurricanes", Floridas "Panthers", Anaheimas "Mighty Ducks" un Ņujorkas "Rangers" vienībās.

Ozoliņš 2009.gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas "Dinamo" komandai. Viņš tajā pavadīja nākamās trīs sezonas, 2012./2013.gada sezonā spēlēja Krievijas klubā Mitišču "Atlant", 2013.gadā atgriezās Rīgas komandā vēl uz vienu sezonu, bet pirms gada noslēdza karjeru.

"Pēc NHL nespēlēju veselu gadu. Nebiju domājis, ka atsākšu spēlēt. Taču saņēmu piedāvājumu no pašmāju komandas Rīgas "Dinamo", nolēmu vēl gadiņu uzspēlēt. Tiesa, kā vēlāk izrādījās, nospēlēju vēl piecus gadus," stāstīja Ozoliņš. "Pēc Soču olimpiskajām spēlēm gan nolēmu beigt savu karjeru, jo apzinājos, ka mans ķermenis izjuta pietiekami daudz profesionālā hokeja. Bija patīkami noslēgt spēlētāja karjeru turpat, kur tā tika iesākta."

Simboliskās komandas sastāvs tika izvēlēts "Avalanche" līdzjutēju balsojumā.

Ozoliņš par saviem gadiem hokejā un Denverā - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video