"Mavericks" īpašnieks Kubans: "Ja būtu iespēja, nekavējoties mēģinātu tikt pie Porziņģa"
Viens no populārākajiem un skandalozākajiem NBA komandu īpašniekiem Marks Kubans latviešu basketbolistā saskata iespējas izcīnīt NBA čempiontitulu.
Sporta zvaigznes
2015. gada 9. decembris, 11:43

"Mavericks" īpašnieks Kubans: "Ja būtu iespēja, nekavējoties mēģinātu tikt pie Porziņģa"

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" iemainītu talantīgo latvieti Kristapu Porziņģi nekavējoties, ja vien būtu tāda iespēja, laikrakstam "The New York Post" atklāja šīs komandas īpašnieks Marks Kubans.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, pirmdien Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" komanda savā laukumā ar 97:104 piekāpās "Mavericks" priekšā, kamēr pats latvietis pretinieku grozā iemeta 28 punktus.

"Mēs nekavējoties mēģinātu tikt pie Porziņģa, ja mums būtu tāda iespēja," atklāja Kubans. "Mums viņš ļoti patīk. Protams, cilvēki viņu salīdzina ar Dirku Novicki, jo to viņiem patīk darīt. Esmu Porziņģa fans, viņš ir kaut kas pavisam īpašs. Viņš ir citādāks."

Tikmēr "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails uzskata, ka Porziņģim NBA laukumos ir iespēja radīt pašam savu nišu.

"Jāciena "Knicks" prezidents Fils Džeksons par viņa izvēli šī gada NBA draftā. Viņš uzņēmās lielu risku, taču Fils zina, ko dara. Porziņģis "Knicks" komandā ir labās rokās, jo viņam ir liela atbalsta grupa, ieskaitot Karmelo Entoniju, kurš ir viens no šīs spēles labākajiem snaiperiem," pauda Kārlails.

Porziņģis šosezon 22 mačos vidēji iemetis 14,6 punktus un izcīnījis 8,9 atlēkušās bumbas, kas viņu komandā padara par otro rezultatīvāko basketbolistu un labāko bumbu vācēju.

"Knicks" ar desmit panākumiem 22 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

Ņujorkas "Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru, bet nupat latvietis izpelnījās novembra mēneša labākā debitanta balvu Austrumu konferencē.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA