Kličko uzvarējušajam Fūrijam atņem pasaules čempiona jostu
Taisons Fjūrijs zaudējis vienu no savām pasaules čempiona jostām.
Citi sporta veidi
2015. gada 9. decembris, 13:25

Kličko uzvarējušajam Fūrijam atņem pasaules čempiona jostu

Jauns.lv

Nu par par pasaules čempionu vairākās kategorijās kļuvušajam britu boksa smagsvaram Taisonam Fjūrijam atņemta Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona josta, vēsta raidorganizācija BBC.

Kā zināms, Fjūrijs pašā novembra izskaņā Vācijas pilsētā Diseldorfā notikušajā cīņā pieveica Ukrainas bokseri Vladimiru Kļičko, negaidīti atņemot viņam IBF, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla "Ring" čempiona jostas.

Abu sportistu noslēgtajā līgumā bija punkts, ka zaudējuma gadījumā Kļičko ir tiesības uz revanšu, ko ukrainis arī pieprasījis. Līdz ar to abiem nākamgad gaidāma vēl viena cīņa.

Tiesa, obligātais Fjūrija pretinieks, lai viņš aizstāvētu IBF čempiona jostu, ir ukrainis Vjačeslavs Glazgovs, taču brits izvēlējies cīnīties ar Kļičko, tādēļ viņam šī josta ir atņemta, un nu tā kļuvusi vakanta.

Pēdējā laikā Fjūrijs izcēlies ar vairākiem skandaloziem izteikumiem, paužot pretrunīgu viedokli par homofobiju un sieviešu lomu dzīvē.

Pašlaik 40 gadus vecais Kļičko pirms dueļa ar Fjūriju zaudējuma garšu nebija izjutis jau 11 gadus. Ukrainas bokseris karjeras laikā piedalījies 68 cīņās, triumfējot 64 no tām, turklāt 54 panākumus izcīnījis ar nokautu.

Tikmēr 27 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā karjerā aizvadījis 25 cīņas, gūstot tikpat uzvaru, turklāt 18 no tām noslēdzot ar nokautu.

LETA/Foto: EPA/LETA

Tēmas