Florbolistes nespēj pārsteigt Šveici un piedzīvo zaudējumu ceturtdaļfinālā
Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika nosaukta Evelīna Garbare (pirmā no kreisās).
Citi sporta veidi
2015. gada 9. decembris, 15:15

Florbolistes nespēj pārsteigt Šveici un piedzīvo zaudējumu ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Latvijas sieviešu florbola izlase, aizvadot piekto spēli piecās dienās, pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā trešdien ar rezultātu 2:9 (0:3, 0:4, 2:2) piekāpās spēcīgajai Šveicei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas izlasei vārtus iemeta Lība Daija Mikova un Evelīna Garbare.

Mačs Latvijas izlasei sākās neveiksmīgi, un jau pēc 36 sekundēm tika ielaisti pirmie vārti. Kaut arī Latvijas florbolistes ik pa laikam veica vairākus uzbrukumus pretinieku vārtiem, pēc pirmajām divām trešdaļām viņas bija nokļuvušas iedzinējos jau ar 0:7.

Trešās trešdaļas ievadā arī Latvijai beidzot izdevās izcelties, kad pēc lieliskas Līgas Garklāvas piespēles Mikovai atlika bumbiņu ieraidīt praktiski tukšos vārtos, bet perioda vidū vēl vienus vārtus atguva Garbare, kura, spēlējot vairākumā, bija precīza gandrīz no centra.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika nosaukta Garbare.

Kā ziņots, februārī abas komandas Valmierā tikās arī pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās, kad Latvija piekāpās ar rezultātu 1:8.

Tagad Latvijas izlasei gaidāma atpūtas diena, bet piektdien tā pusfinālā par 5.-8.vietu sacentīsies ar spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas dueļa zaudētājām.

Latvijas sieviešu florbola izlase jau desmito reizi desmit pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku, bet pirmajā četriniekā tai izdevies iekļūt tikai reizi, kad 2007.gadā gan ceturtdaļfināls nemaz netika spēlēts.

Tikmēr Šveice pasaules čempionātos nekad nav bijusi zemāk par ceturto vietu - 2005.gadā šveicietes triumfēja pasaules meistarsacīkstēs, divreiz tās kronētas par vicečempionēm, bet iepriekšējā čempionātā 2013.gadā otro reizi vēsturē izcīnīja bronzas godalgas.

Kā ziņots, čempionāta ievadā Latvijas florbolistes sestdien ar rezultātu 2:15 kapitulēja spēlē ar spēcīgo Čehijas valstsvienību, svētdien latvietes nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Vāciju, bet pirmdien grupas noslēdzošajā spēlē Latvija ar 0:7 cienīgi piekāpās iepriekšējos četros pasaules čempionātos uzvarējušajai Zviedrijai un, pateicoties labākai vārtu attiecībai, guva trešo vietu apakšgrupā.

Tikmēr otrdien notikušajā astotdaļfinālā Latvija ar 10:3 pārliecinoši apspēlēja Austrāliju.

Savukārt Šveice apakšgrupā ar 12:3 pieveica Poliju, ar 9:1 pieveica Norvēģiju un ar 4:6 piekāpās Somijai, tāpēc astotdaļfinālā tai nebija jāpiedalās.

Latvijas nākamā pretiniece, visticamāk, būs Slovākija, kas astotdaļfinālā ar 4:2 uzveica Norvēģiju. Vēl citos astotdaļfināla pāros Vācija pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 apspēlēja Dāniju, bet Polija ar 4:1 pieveica Krieviju.

Savukārt pārējos ceturtdaļfinālos Vācija tiksies ar Somiju, bet Polijai pretim stāsies Čehija.

Šajā pasaules čempionātā komandas, ņemot vērā rangu, bija sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēja divās apakšgrupās - A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās bija sadalītas arī pārējās astoņas izlases - C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējām spēcīgāko ešalona izlasēm bija jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Jurija Fedulova trenētajā izlasē iekļautas trīs vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. 14 florbolistes spēlē "Elvi Florbola līgā", bet sešas pārstāv klubus no Zviedrijas, Norvēģijas un Šveices.

No Latvijas klubiem visvairāk spēlētāju izlasē ir no Kocēnu "Rubenes" vienības (četras), pa trijām florbolistēm pārstāv "Rīgas Lauvas" un NND, bet pa divām - "Ķekava" un Ķekavas "Bulldogs".

Kā rezervistes traumu vai slimības gadījumā pieteiktas aizsardzes Linda Jēgere (LiepU) un Laura Vancāne ("Ķekava"), kā arī uzbrucēja Linda Austruma (NND).

Kā zināms, pirms pasaules čempionāta karjeru valstsvienībā noslēdza pieredzējusī latviešu florboliste Baiba Juruša, kura piedalījusies deviņos pasaules čempionātos, 2007.gadā ar izlasi iekļūstot pusfinālā.

Tāpat valstsvienības sastāvā nav pieredzējušās uzbrucējas Edītes Bankavas, kā arī vēl vienas no potenciālajām izlases uzbrukuma līderēm Luīzes Biļinskas. Tikmēr četrām florbolistēm šis ir pirmais pasaules čempionāts, kamēr trijām tās ir jau sestās meistarsacīkstes.

Ceļazīmi uz pasaules čempionātu Latvijas izlase nodrošināja februārī, kad kvalifikācijas turnīrā latvietes Valmierā aizvadīja piecas spēles piecās dienās, izcīnot trīs uzvaras, reizi nospēlējot neizšķirti un piedzīvojot vienu zaudējumu.

Latvijas izlase iepriekšējā čempionātā aizpērn ierindojās piektajā pozīcijā, sasniedzot savu augstāko rezultātu pasaules čempionātos kopš 2007.gada.

Latvijas visu laiku augstākais rezultāts ir ceturtā vieta 2007.gada pasaules čempionātā, bet piekto vietu latvietes spēja izcīnīt arī 2005.gadā.

Kā zināms, nākamajā gadā Latvijā risināsies pasaules čempionāts florbolā vīriešiem.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsardzes - Lauma Višņevska (Mūras KAIS, Zviedrija), Kristīne Kirilova ("Rīgas Lauvas", Latvija), Jana Filipsone (NND, Latvija);

aizsardzes - Liene Krauja ("Rīgas Lauvas", Latvija), Zane Klabere (Oskašhamnas "Craftstadens", Zviedrija), Gunita Kārkliņa ("Sveiva", Norvēģija), Santa Muceniece (NND, Latvija), Gundega Vancāne ("Ķekava", Latvija), Madara Adamane (Kocēnu "Rubene", Latvija);

uzbrucējas - Paula Egle, Lība Daija Mikova, Evita Rudzīte (visas - Kocēnu "Rubene", Latvija), Elīza Elizabete Bērziņa ("Ķekava", Latvija), Līga Vancāne, Inga Ametere (abas - Ķekavas "Bulldogs", Latvija), Ieva Priede (NND, Latvija), Ieva Ločmele ("Rīgas Lauvas", Latvija), Evelīna Garbare (Burgdorfas "Wizards", Šveice), Diāna Isjomina, Līga Garklāva (abas - "Sveiva", Norvēģija).


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video