Daugaviņam vārti un piespēle, Masaļski "sausā"
Kaspars Daugaviņš pēc kluba maiņas spēlē krietni veiksmīgāk.
Hokejs
2015. gada 9. decembris, 20:37

Daugaviņam vārti un piespēle, Masaļski "sausā"

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot savai pārstāvētajai komandai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, izcīnīt uzvaru.

"Topredo" savā laukumā ar 3:1 (3:0, 0:0, 0:1) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ".

Daugaviņš asistēja komandas otro vārtu guvumā, kad pirmā perioda vidū Artjoms Aljaevs panāca 2:0. Pēc nepilnām trim minūtēm arī latvietis pārspēja pretinieku komandas vārtsargu un panāca jau trīs vārtu pārsvaru.

Lai gan trešajā spēles periodā viesi vienus vārtus atguva, tomēr uzvaru ar 3:1 izcīnīja "Torpedo".

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 53 sekundes, izdarot divus metienus par vārtiem. Tāpat viņš uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem un izprovocēja vienu pārkāpumu.

Šosezon Daugaviņš, pārstāvot Maskavas "Dinamo" un "Torpedo" komandas, aizvadījis 32 spēles, kuru laikā guvis desmit vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Latvijas hokeja vārtsargs Edgars Masaļskis trešdien palika nepārspēts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot savai pārstāvētajai komandai Toljati "Lada", kurai pie stūres ir Latvijas speciālists Artis Ābols, izcīnīt uzvaru.

"Lada" ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) viesos pieveica Podoļskas "Vitajz", bet Masaļskis Toljati vienības vārtos atvairīja 31 pretinieku raidījumu uz latvieša sargātajiem vārtiem.

Pirmajās divās trešdaļās komandas vārtus neguva, bet tad trešā perioda sākumā Igors Magogins atklāja mača rezultātu, bet pēdējā minūtē Georgijs Belousovs raidīja ripu jau tukšos vārtos.

Turpretī zaudējumu trešdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", ko vada vēl viens Latvijas speciālists Harijs Vītoliņš. "Dinamo" bez latvieša sastāvā ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) savā laukumā piekāpās Kazaņas "Ak Bars".

Karsums nav piedalījies jau piecos "Dinamo" mačos pēc kārtas. Latvijas uzbrucējs šosezon 34 aizvadītajās spēlēs guvis desmit vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr ar vārtu guvumu čempiones Sanktpēterburgas SKA rindās trešdien debitēja pērnās sezonas KHL rezultatīvākais spēlētājs Stīvs Mozess, kurš ar klubu svētdien panāca vienošanos uz vienu sezonu.

SKA savā laukumā ar 5:3 (2:1, 0:2, 3:0) pārspēja Ufas "Salavat Julajev", bet Mozess izcēlās spēles pēdējā minūtē, kad raidīja ripu jau tukšos viesu komandas vārtos.

Tāpat pie panākuma trešdien tika līgas līdervienības Maskavas CSKA, kas viesos ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", pie kura svētdien viesosies KHL Latvijas komanda Rīgas "Dinamo". Uzvarētāju labā divus vārtus guva Baltkrievijas naturalizētais kanādietis Džefs Plets.

KHL Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 84 punktiem 39 mačos ir Maskavas CSKA komanda, bet tai konferencē ar 70 punktiem seko Somijas klubs Helsinku "Jokerit".

Otrais lielākais punktu skaits gan ir Jaroslavļas "Lokomotiv" komandai, kas tikusi pie 77 punktiem, tomēr tā ir aiz "Jokerit" hokejistiem, kuriem otro vietu dod divīzijas līderpozīcija. Vēl ceturtā ar 70 punktiem ir "Torpedo" vienība, bet septītā ar 65 punktiem ir Maskavas "Dinamo".

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 38 spēlēs izcīnītiem 47 punktiem Rietumu konferences kopvērtējumā pakāpusies uz 12.vietu, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par deviņiem punktiem.

Austrumu konferencē līdere ar 73 punktiem 39 spēlēs ir "Sibirj", bet no tās par trim punktiem atpaliek Omskas "Avangard".

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda ar 62 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, bet "Lada" ar 47 punktiem ir 12.vietā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA