"Knicks" treneris neapmierināts ar Porziņģi: "Viņš nebija pietiekami labs, lai spēlētu ilgāk"
Kristaps Porziņģis pagājušajā naktī aizvadījis savu pagaidām pieticīgāko spēli NBA laukumos.
Basketbols
2015. gada 10. decembris, 10:57

"Knicks" treneris neapmierināts ar Porziņģi: "Viņš nebija pietiekami labs, lai spēlētu ilgāk"

Jauns.lv

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis savā pirmajā spēlē augstkalnē nespēlēja pietiekami labi, tāpēc viņš neieguva ilgāku spēles laiku, trešdien atklāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā zināms, Porziņģa pārstāvētā "Knicks" komanda trešdien ar 85:106 izbraukumā bezspēcīgi piekāpās Jūtas "Jazz", piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas. Porziņģis spēja iemest tikai divus no astoņiem metieniem no spēles un guva četrus punktus, aizvadot savu mazrezultatīvāko maču, turklāt viņš laukumā pavadīja tikai 14 minūtes.

"Jazz" komanda mājas spēles aizvada Soltleiksitijas pilsētā, kas atrodas aptuveni 1300 metru augstumā virs jūras līmeņa, Porziņģim gūstot pirmo šāda tipa pieredzi.

"Mūsu plāns bija spēlēt īsiem periodiem un bieži veikt maiņas, lai esam svaigi, tomēr spēles sākums nebija labs, un tas atstāja iespaidu uz visu maču - bija tiešām grūti atspēlēties," pēc mača teica Porziņģis. "Tagad zināšu, kam jābūt gatavam, jo Denvera atrodas vēl augstāk."

"Spēlēju augstkalnē 7,5 gadus, mani tas neiespaido, viņu gan varbūt, jo tā bija pirmā pieredze," stāstīja "Knicks" līderis Karmelo Entonijs, kurš iepriekš ilgstoši spēlējis Denveras "Nuggets" komandā.

Tomēr vainu uz augstkalni nevēlējās novelt "Knicks" galvenais treneris Fišers.

"Viņš nebija pietiekami labs, lai spēlētu ilgāk. Nevaram gaidīt, ka debitants katru vakaru spēlēs vienlīdzīgi labi, būs mači, kad viņš izskatīsies pēc debitanta, un tas jāpieņem tieši tāpat kā mači, kad izcīna 28 punktus un savāc 12 atlēkušās bumbas. Viegli priecāties par to, bet raksturu attīsta tieši šādi mači," stāstīja Fišers, uzsverot, ka spēles laiks ir jānopelna.

Kā zināms, šajā mačā "Knicks" pēc pirmās ceturtdaļas bija iedzinējos ar rezultātu 11:29, bet otrajā ceturtdaļā Ņujorkas vienības deficīts vienubrīd sasniedza pat 32 punktus.

Jau ceturtdien "Knicks" komandai gaidāma izbraukuma spēle ar Sakramento "Kings" vienību, tāpēc Fišers neizslēdza, ka varētu būt izmaiņas sastāvā, atgādinot, ka spēlētājiem jāstrādā smagi.

"Ja neesi ieinteresēts smagi strādāt, šī nav vieta tev. Tomēr mums vēl atlikušas 59 spēles," uzsvēra Fišers, slavējot vairāku rezervistu sekmīgo sniegumu. "Rezervistiem bija grūta situācija, bet viņi parādīja savu profesionālismu. Mums gaidāmas trīs spēles pēc kārtas, un jāapsver, vai sastāvs paliks šāds pats, tomēr lēmums pagaidām vēl nav pieņemts."

"Šādas spēles pārbauda mentālo spēku, cik fokusējies spēj palikt grūtajos brīžos nedomāt par sevi, bet komandu. Mana pārliecība nemainās, rīt gaidāma jauna spēle, kas mums būs jāiesāk svaigiem," uzsvēra Porziņģis.

Šajā sezonā Porziņģis 23 spēlēs vidēji izcēlies ar 14,2 punktiem un 8,7 atlēkušajām bumbām.

Tiesa, "Knicks" komanda piedzīvojusi jau trīs zaudējumus pēc kārtas un pašlaik ar desmit panākumiem 23 spēlēs atrodama Austrumu konferences 12.pozīcijā.

LETA/Foto: EPA/LETA