Skeletoniste Priedulēna lielisko sezonu turpina ar karjeras augstāko sasniegumu
Lelde Priedulēna sasniegusi savu karjeras labāko sasniegumu.
Citi sporta veidi
2015. gada 11. decembris, 14:55

Skeletoniste Priedulēna lielisko sezonu turpina ar karjeras augstāko sasniegumu

Jauns.lv

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna, turpinot savu lielisko sezonas ievadu, piektdien izcīnīja ceturto vietu Kēnigsē trasē Vācijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas sezonas trešajā posmā, sasniedzot savu karjeras augstāko rezultātu.

Veicot divus lieliskus braucienus, pēc pirmā brauciena Priedulēna dalīja trešo vietu, bet otrajā viņa uzrādīja piekto rezultātu un no pirmā trijnieka tomēr atpalika par 0,04 sekundēm.

Sacensībās pārliecinoši uzvarēja vāciete Tīna Hermana, kura summā par iespaidīgām 1,13 sekundēm apsteidza savu tautieti Žaklīnu Lelingu.

Savukārt trešo vietu guva Marina Žilardoni no Šveices, kura uzvarētājai zaudēja 1,56 sekundes un uz goda pjedestāla kāpa pirmoreiz karjerā.

Tikmēr Priedulēna no Hermanas atpalika par 1,60 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 660 punktiem ir Hermana, kurai ar 620 punktiem seko Lelinga, bet trešā ar 561 punktu ir šoreiz desmito vietu ieņēmusī britu sportiste Lora Dīsa.

Tikmēr Priedulēna ar 552 punktiem pakāpusies jau uz piekto pozīciju, tomēr nākamajos trijos posmos latviete nav plānojusi startēt.

Kā ziņots, pirms divām nedēļām Altenbergā notikušajā pirmajā posmā Priedulēna izcīnīja piekto vietu, sasniedzot savu līdzšinējo karjeras augstāko rezultātu. Savukārt otrajā posmā Vinterbergā latviete turpināja veiksmīgi iesākto sezonu un izcīnīja sesto pozīciju.

Pirms šīs sezonas Priedulēnas labākais rezultāts bija 2013.gada sākumā Altenbergā izcīnītā 12.vieta Pasaules kausa posmā. Tāpat viņa divas reizes spējusi finišēt ceturtā pasaules junioru čempionātā un šogad bija 13.vietā pasaules meistarsacīkstēs pieaugušajiem. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs latviete guva 14.vietu.

Pēc Jaunā gada sezona turpināsies Ziemeļamerikā ar posmiem Leikpleisidā, Pārksitijā un Vistlerā, tomēr tajos Priedulēna nepiedalīsies, gatavojoties pasaules junioru čempionātam.

Februāra sākumā septītais posms un vienlaicīgi Eiropas čempionāts norisināsies Šveices trasē Sanktmoricā. Turpinājumā gaidāms pasaules čempionāts Austrijas trasē Īglsā, taču noslēdzošais Pasaules kausa posms atgriezīsies Kēnigsē.

Pasaules junioru čempionāts šosezon janvārī būs Vinterbergas trasē. Eiropas kausa izcīņas sacensības šosezon tiks aizvadītas gan tradicionālajās Rietumeiropas trasēs, gan arī nākamajā nedēļā viens posms notiks Siguldā, tomēr tajā Priedulēna nedrīkstēs piedalīties.

LETA/Foto: Romualds Vambuts, bobslejs.lv