Hokejs
2015. gada 13. decembris, 11:42

Girgensons un "Sabres" papildlaikā uzvar spēcīgos "Kings". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" sestdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) papildlaikā uzveica Losandželosas "Kings", tādējādi pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Mača rezultātu spēles piektajā minūtē atklāja "Kings" slovāku uzbrucējs Marians Gaboriks, bet divarpus minūtes vēlāk vairākumā pēc veiksmīgas epizodes vārtu priekšā izlīdzinājumu panāca Džeimijs Makdžins.

Otrajā un trešajā spēles periodā komandas vārtus neguva, līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai bija jāaizvada piecu minūšu papildlaiks. Kad pagarinājumā bija aizvadītas nedaudz vairāk kā trīs minūtes, "Sabres" uzbrucējs Raiens O'Reilijs ieslidoja "Kings" aizsardzības zonā, apmānīja pretinieku, bet aizķērās aiz viņa nūjas. Tomēr klupienā O'Reilijs pamanījās izdarīt metienu pa "Kings" vārtiem un pārspēja Jūnasu Enrūtu, kurš vēl pērnās sezonas sākumā bija "Sabres" vārtsargs.

Zīmīgi, ka šajā mačā bija tikai divi noraidījumi, un abus nopelnīja "Kings" hokejisti.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa "Kings" vārtiem, bloķēja vienu metienu, izdarīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficentu -1.

Tikmēr zaudējumu sestdien piedzīvoja Tampabejas "Lightning", kas savā laukumā ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Bens Bišops Tampabejas vienības vārtos atvairīja 18 no 20 pretinieku raidījumiem.

Savukārt latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš ceturtdien tika izsaukts no fārmkluba, tika pieteikts spēlei, bet palika rezervē.

Kā zināms, "Lightning" ceturtdien uz fārmklubu Sirakjūsas "Crunch", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), nosūtīja krievu Andreju Vasiļevski, kurš šosezon septiņās NHL spēlēs vidēji ielaidis 2,76 ripas.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Lightning" komanda ar 31 punktu 30 spēlēs atrodama sestajā vietā, bet "Sabres" ar 27 punktiem 30 mačos atgriezusies septītajā vietā. Tikmēr Austrumu konferencē komandas ieņem attiecīgi 11. un 13.pozīciju.

Mača interesantākie momenti - video:


LETA/Foto: Vida Press