Svarīgā un aizraujošā mačā Minska no Rīgas aizbrauc ar trīs punktiem
Tims Sestito guva vārtus un tika atzīts par labāko Rīgas "Dinamo" rindās.
Hokejs
2015. gada 13. decembris, 19:25

Svarīgā un aizraujošā mačā Minska no Rīgas aizbrauc ar trīs punktiem

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā svētdien savā laukumā ar 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas "Dinamo", kas ir rīdzinieku tiešais konkurents cīņā par izslēgšanas spēlēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, Tims Sestito un Gunārs Skvorcovs. Tikmēr Minskas klubā divreiz izcēlās Andrejs Stepanovs, bet pa reizei precīzus metienus izdarīja amerikānis Raiens Veske un bijušais rīdzinieks Mets Elisons. Zīmīgi, ka Minskas komandas hokejisti trīs vārtus guva, spēlējot vairākumā.

Spēli rīdzinieki iesāka diezgan nedroši, ļaujot Minskas kluba hokejistiem pārņemt iniciatīvu. Viesu komandas hokejisti šo iespēju izmantoja un jau pēc četrām ar pusi nospēlētām minūtēm pārspēja "Dinamo" vārtsargu Jūakimu Ēriksonu. Mača rezultātu atklāja Andrejs Stepanovs. Minūti vēlāk uz noraidīto soliņa devās Rīgas klubā spēlējošais Tims Sestito, taču mazākumu mājinieki veiksmīgi izturēja.

Lai arī perioda izskaņā mājinieki izveidoja dažus bīstamus uzbrukumus uz Minskas kluba vārtiem, panākt neizšķirtu viņiem neizdevās. Turpretī, rīdzinieki vēl divas reizes spēlēja mazākumā, uz noraidīto soliņu dodoties Edgaram Kuldam un Vitālijam Pavlovam. Trešajā mazākumā Rīgas "Dinamo" tomēr nespēja nosargāt savus vārtus neskartus, jo otro ripu Ēriksona vārtos vairākumā raidīja Stepanovs.

Otrajā periodā komandas nonāca mainītās lomās. Jau no trešdaļas sākuma iniciatīva piederēja mājiniekiem, ļaujot Rīgas kluba uzbrucējiem veikt bīstamus metienus pa Minskas komandas sargātajiem vārtiem. Rīdzinieku aktīvā spēle atmaksājās, kad perioda astotajā minūtē vārtus guva Miķelis Rēdlihs. Pēc vārtu guvuma rīdzinieki palika vēl aktīvāki. Laba vārtu gūšanas iespēja bija arī Villem Leino, taču ripa lidoja garām vārtiem.

Tiesa, nepilnas sešas minūtes vēlāk Rīgas "Dinamo" panāca neizšķirtu, kad ripa trāpīja pa Sestito slidu, pēc kā ielidoja pretinieku vārtos. Spēles 35.minūtē mājinieki kārtējo reizi palika mazākumā, kad uz noraidīto soliņu devās Pavlovs. Tajā brīdī mājinieku vārtos stājās komandas otrs vārtsargs čehs Jakubs Sedlāčeks, Ēriksonam dodoties uz rezervistu soliņa. Lai arī Sedlāčeks spēlē iesaistījās veiksmīgi un atvairīja bīstamu pretinieku metienu, uzreiz pēc tam tika mesta otra ripa, kas tomēr ielidoja Rīgas kluba vārtos. Atlikušajā laikā iniciatīvu pārņēma jau Minskas komanda, liekot rīdziniekiem piespiesties pie saviem vārtiem.

Noslēdzošajā trešdaļā vārtos atgriezās Ēriksons. Taču šis periods rīdziniekiem iesākās briesmīgi, jo ceturtajā minūtē uz noraidīto soliņa devās uzreiz divi hokejisti Kulda un Māris Bičevskis, atstājot mājiniekus trijatā pret pieciem. Viesiem bija nepieciešamas tikai 40 sekundes, lai gūtu jau trešos vārtus vairākumā, Metam Elisonam panākot jau 4:2 viesu labā. Tiesa, nepilnas divas minūtes vēlāk jau rīdzinieki izveidoja bīstamu uzbrukumu Minskas kluba aizsardzības zonā, radot burzmu pie pretinieku vārtiem. Veiksmīgākais tobrīd bija Gunārs Skvorcovs, kurš ieraidīja ripu Minskas vienības vārtos, samazinot rezultāta starpību līdz vieniem vārtiem (3:4).

Atlikušajā laikā aktīvāk darbojās mājinieki, radot vairākas vārtu gūšanas iespējas, taču ripa lidoja garām pretinieku vārtiem. Divas minūtes līdz mača beigām Ēriksons pameta komandas vārtus, tiekot nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Tomēr rīdzinieki nespēja izmantot spēlētāju skaitlisko pārsvaru un neguva vārtus, kamēr viesu komandas uzbrucējs Aleksejs Kaļužnijs raidīja ripu tukšos vārtos, panākot 5:3 sava kluba labā.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, tomēr otrdien Latvijas vienība ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čeļabinskas "Traktor". Savukārt ceturtdien rīdzinieki ar 4:1 pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Pēc šodienas mača Latvijas komandai būs vairāk nekā nedēļu ilgs pārtraukums, bet nākamais duelis 22.decembrī tiks aizvadīts izbraukumā pret Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".

Savukārt gada pēdējā spēlē 28.decembrī uzņems Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas "Dinamo" komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai sešas izbraukuma spēles, bet pārējos mačus rīdzinieki aizvadīs savā laukumā.

Tikmēr Minskas komanda vismaz punktu guvusi sešās no pēdējām septiņām spēlēm, bet savā iepriekšējā duelī tā piektdien ar 5:0 izbraukumā sagrāva Čerepovecas "Severstaļ".

Abas šodienas pretinieces savā starpā šosezon bija tikušās jau divas reizes, turklāt abas Minskā. Sezonas pirmajā izbraukuma mačā rīdzinieki viesos bija pārāki ar 4:0, bet pēc tam pašā novembra sākumā cieta neveiksmi ar 0:2.

Rīgas "Dinamo" ar 50 punktiem 40 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē, kamēr Minskas komanda ar 62 punktiem ir astotā, ieņemot noslēdzošo pozīciju, kas nodrošina iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA