Čempione "Barcelona" UEFA Čempionu līgas 1/8 tiksies ar "Arsenal"
"Barcelona" ar Mesi priekšgalā UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā tiksies ar spēcīgo Anglijas klubu Londonas "Arsenal", kuras uzbrukumā pēdējos mačos spīd Olivjē Žirū.
Futbols
2015. gada 14. decembris, 13:42

Čempione "Barcelona" UEFA Čempionu līgas 1/8 tiksies ar "Arsenal"

Jauns.lv

Pagājušās sezonas čempione Spānijas futbola komanda "Barcelona" UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā tiksies ar spēcīgo Anglijas klubu Londonas "Arsenal", pirmdien noskaidrojās izlozē.

Līdz ar to starp abām komandām tiks atkārtots 2006.gada UEFA Čempionu līgas fināls, kurā "Barcelona" bija pārāka ar 2:1, izcīnot savu otro šāda veida trofeju vēsturē.

Tikmēr vēl vienā ļoti intriģējošā astotdaļfināla pārī pašreizējā Anglijas čempione Londonas "Chelsea" tiksies ar pēdējo gadu labāko Francijas klubu Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Abas vienības šajā turnīra fāzē tikās jau iepriekšējā sezonā, kad, pateicoties vairāk izbraukumā gūtiem vārtiem, ceturtdaļfinālu sasniedza PSG.

Citā saistošā astotdaļfināla pārī Minhenes "Bayern" no Vācijas tiksies ar pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas finālisti Turīnas "Juventus" no Itālijas. Zīmīgi, ka vācu klubs ir uzvarējis pēdējās trīs spēlēs pret "Juventus", turklāt paveicis to ar iespaidīgu vārtu attiecību - 8:1.

Vēl astotdaļfinālā savā starpā sacentīsies Spānijas grands Madrides "Real" un Itālijas vienība "AS Roma", bet šosezon UEFA Čempionu līgā teicamu sniegumu demonstrējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" spēkosies ar Lisabonas "Benfica" no Portugāles. Tikmēr viena no spēcīgākajām Anglijas komandām Mančestras "City" astotdaļfinālā tiksies ar Kijevas "Dinamo" no Ukrainas.

Savukārt Spānijas klubs Madrides "Atletico" astotdaļfinālā tiksies ar Eindhovenas PSV no Nīderlandes, kamēr Vācijas vicečempione "VfL Wolfsburg" sacentīsies ar Beļģijas vienību "Gent". Zīmīgi, ka līdz šim vācu komandas UEFA Čempionu līgā pret klubiem no Beļģijas vēl nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu.

Astotdaļfināla pirmās spēles tiks izspēlētas laikā no 16. līdz 24.februārim, bet atbildes spēles risināsies periodā starp 8. un 16.martu.

UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs, izņemot finālu, uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Pērn par UEFA Čempionu līgas titula ieguvēju kļuva "Barcelona", kas finālā ar 3:1 pieveica "Juventus".

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pāri:

"Gent" (Beļģija) - "VfL Wolfsburg" (Vācija);

"AS Roma" (Itālija) - Madrides "Real" (Spānija);

Parīzes "Saint-Germain" (Francija) - Londonas "Chelsea" (Anglija);

Londonas "Arsenal" (Anglija) - "Barcelona" (Spānija);

Turīnas "Juventus" (Itālija) - Minhenes "Bayern" (Vācija);

Eindhovenas PSV (Nīderlande) - Madrides "Atletico" (Spānija);

Lisabonas "Benfica" (Portugāle) - Sanktpēterburgas "Zeņit" (Krievija);

Kijevas "Dinamo" (Ukraina) - Mančestras "City" (Anglija).

LETA/Foto: AFP/LETA