Hokejs
2015. gada 14. decembris, 17:36

KHL vadība: Klubs Ķīnā atradīsies Pekinā un varētu debitēt jau nākamajā sezonā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs no Ķīnas bāzēsies Pekinā, turklāt līga izvirzījusi mērķi, lai tas debitētu jau nākamajā sezonā, pirmdien pavēstīja līgas prezidents Dmitrijs Černišenko, kā arī direktoru padomes loceklis un priekšsēdētāja vietnieks Romāns Rotenbergs.

"Plānojam, ka ķīniešu klubs KHL bāzēsies Pekinā un spēlēs arēnā ar 18 000 skatītāju vietām, kur pašlaik mačus aizvada basketbola komanda," aģentūra TASS citē Rotenbergu. "Darba grupa izvirzījusi mērķi - komandai no Pekinas pirmais mačs KHL jāaizvada nākamā gada septembrī."

Kā stāstīja Rotenbergs, uz Ķīnu tiks deleģēti vairāki bērnu treneri, jo tur pietrūkstot speciālistu.

"Ķīnā ir nopietnas basketbola un daiļslidošanas attīstības programmas, bet tagad valsts līmenī uzsākta arī hokeja attīstība," teica Rotenbergs. "Finansējums jau ir - gan Krievijas līdzdalība, gan ķīniešu. Tas ir kopīgs projekts, kas pilnībā tiks finansēts no biznesa ienākumiem."

Līdzīgu informāciju apstiprinājis arī Černišenko.

"Šajā jautājumā strādājam vairākās frontēs. Es domāju, ka varētu parādīties vairāki ķīniešu klubi, kuri principā būs gatavi spēlēt KHL. Tomēr esam uzstādījuši mērķi, lai klubs no Ķīnas parādītos KHL jau nākamajā sezonā," Černišenko teicis intervijā TASS.

Kā ziņots, 31.jūlijā par 2022.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietu kļuva tieši Ķīnas galvaspilsēta Pekina. Līdz ar to Ķīnai ir tiesības piedalīties arī olimpiskajā hokeja turnīrā, lai arī pati izlase šobrīd IIHF rangā atrodas 38.vietā.

"Ķīnai ir milzīgs potenciāls hokejam. Lai arī Ķīnā dzīvo 1,3 miljardi iedzīvotāju, tur ir tikai 2000 hokejistu. Viņi ir ļoti ieinteresēti ziemas sporta veidos," šoruden vizītes laikā Rīgā pauda Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels. "Hokeju Ķīnā ievest vēlamies ļoti ātrā laikā - līdz 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Taču nešaubos, ka mums tas arī sanāks, jo, ja ķīnieši arī ko vēlas paveikt, viņi to arī izdarīs. Vēlamies izveidot arī Ķīnas hokeja līgu, kurā būtu sešas līdz astoņas komandas, bet divus klubus iekļaut KHL. Ja būs spēcīga Ķīna, būs spēcīga arī Dienvidkoreja. Tiesa, mēs neaizmirstam arī par bijušajām Padomju Savienības un Balkānu valstīm."

Šajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Bez Krievijas klubiem turnīrā piedalās arī pa komandai no Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas un Horvātijas.

LETA/Foto: Vida Press