NBA zvaigzne Rondo saņem diskvalifikāciju par homoseksuāla tiesneša apvainošanu
Par vienas spēles diskvalifikāciju Rondo nesaņēma atalgojumu, zaudējot 86 000 dolāru.
Sporta zvaigznes
2015. gada 15. decembris, 12:58

NBA zvaigzne Rondo saņem diskvalifikāciju par homoseksuāla tiesneša apvainošanu

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" aizsargs Radžons Rondo saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju, jo cīņas gaitā apvainojis tiesnesi Bilu Kenediju, kurš pirmdien atzina, ka homoseksuālis.

Rondo diskvalifikāciju saņēma jau piektdien, jo 3. decembra spēlē Mehiko pret Bostonas "Celtics" vairākkārt veltīja rupjas piezīmes spēles tiesnesim, kurš viņam piešķīra divas tehniskās piezīmes un no raidīja no laukuma.

Incidents jaunu pavērsienu ieguva pirmdien, jo Kenedijs, kurš NBA par tiesnesi strādā 18 sezonu, atklāja, ka ir gejs, bet basketbolists viņam veltījis aizskarošas piezīmes tieši par viņa netradicionālo seksuālo orientāciju.

"Es lepojos, ka esmu NBA tisnesis un lepojos, ka esmu gejs," pirmdien paziņoja Kenedijs, kurš ar savu atzīšanos vēlas sekot tiem, kuri jau iepriekš ir publiski atzinuši savu orientāciju.

Kenedijs jau ir saņēmis atbalstu no NBA augstākās amatpersonas - asociācijas komisāra Adama Silvera, kurš norādījis, ka ikviens ir tiesīgs dzīvot atklātu dzīvi. 49 gadus vecais Kenedijs NBA ir tiesājis 1056 spēles, kā arī 68 izslēgšanas turnīra spēles, tostarp piecas NBA finālspēles. Viņš ir strādājis arī 2010. gada pasaules čempionātā un 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Par vienas spēles diskvalifikāciju Rondo nesaņēma atalgojumu, zaudējot 86 000 dolāru. Rondo ir trešais NBA spēlētājs, kurš sodīts par homofobiskiem izteicieniem. 2011. gadā 50 000 ASV dolāru sodu saņēma Joakims Noā no Čikāgas "Bulls", kurš apvainojumus veltīja kādam līdzjutējam. Savukārt Losandželosas "Kings" līderis Kobe Braients par tiesnesim veltītiem rupjiem izteikumiem tajā pat sezonā saņēma 100 000 ASV dolāru lielu sodu.

Kenedijs ir otrais NBA tiesnesis, kurš atzinis, ka ir gejs. Pērn to izdarīja arī Violets Palmers.

BNS / Foto: ekrānuzņēmums no video