Vīnē atkal skan Latvijas himna. U-20 izlase atspēlējas un bullīšos uzvar norvēģus
Latvijas izlases hokejisti pēc grūtās cīņas dzied Latvijas himnu.
Hokejs
2015. gada 16. decembris, 16:35

Vīnē atkal skan Latvijas himna. U-20 izlase atspēlējas un bullīšos uzvar norvēģus

Jauns.lv

Latvijas U-20 izlases hokejisti trešdien Austrijas galvaspilsētā Vīnē ar 2:1 pēcspēles metienos uzvarēja Norvēģijas vienaudžus, pasaules čempionāta (PČ) I divīzijas A grupā gūstot trešo uzvaru trīs spēlēs un saglabājot līderpozīcijas turnīra tabulā, informē organizatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas junioriem pamatlaikā vārtus guva Filips Gundars Buncis, bet pēcspēles metienos uzvaru nesošo "bullīti" izpildīja Rodrigo Ābols. Vārtos teicami darbojās Matīss Edmunds Kivlenieks, kurš atvairīja 30 no 31 metiena, bet pēcspēles metienos tika galā ar četriem no pieciem pretinieku izgājieniem.

Latvijas U-20 izlase ar astoņiem punktiem trīs mačos ir turnīra līderi. Seši punkti divās spēlēs ir Vācijai, kas vēlāk trešdien tiksies ar Austriju. Norvēģijai ir četri punkti trīs mačos, Austrijai ir trīs punkti divās spēlēs, bet Kazahstāna un Itālija, kuras savā starpā spēlēs trešdien, ir bez punktiem.

Līdzīgajā cīņā rezultātu atklāja norvēģi, kuri pirmā perioda izskaņā realizēja skaitlisko vairākumu, kad pēc piespēles no aizvārtes precīzi meta Henriks Knolds. Latvijas hokejisti izlīdzinājumu panāca otrajā perioda vidū, kad no šaura leņķa mērķi sasniedza Bunča mestā ripa. Turpinājumā abām izlasēm bija vairākas labas izdevības, tomēr aizsardzība un abu komandu spēlētāji bija uzdevumu augstumos un pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās.

Papildlaikā laba izdevība izraut uzvaru bija aizsargam Eduardam Hugo Jansonam, taču viņam pēdējā brīdī neļāva uzmest. Latvijas juniori izveidoja vēl vairākus vārtu gūšanas momentus, taču divas reizes komandu glāba arī Kivlenieks un rezultāts nemainījās.

Pēcspēles metienos Latvijas izlasē izcēlās Frenks Razgals, kuram trešajā sērijā bija obligāti jāiemet, lai cīņa turpinātos, savukārt Ābols uzvaru nodrošināja piektajā metienu sērijā. Norvēģijas izlasē savu "bullīti" realizēja Josteins Ekāss, taču pārējās reizēs labāks bija Kivlenieks, kurš uzvarēja dueļos ar Ludvigu Hofu, Knoldu, Johanesu Johanesenu un vēlreiz ar Ekāsu. Latvijas izlasē "bullīšus" nerealizēja Buncis, Mārtiņš Dzierkals un Haralds Egle.

Čempionāta turpinājumā Latvijas junioru ceturtdien tiksies ar Vāciju, bet sestdien turnīru noslēgs pret Itāliju.

Jau ziņots, ka Leonīda Beresņeva vadītā komanda čempionāta ievadā izcīnīja divas uzvaras - svētdien tika pārspēta Austrija ar 6:2, bet pirmdien pieveikta Kazahstāna ar 5:3.

Tikai grupas uzvarētāji izcīnīs ceļazīmi uz elites divīziju, kurā Latvijas juniori pēdējo reizi spēlēja 2013.gadā.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) U-20 izlasei devusi uzdevumu turnīrā izcīnīt pirmo vietu. Tāpat zināms, ka izlases sniegums var ietekmēt Beresņeva izredzes kļūt par Latvijas valstsvienības galveno treneri, jo viņš ir viens no trim pretendentiem kopā ar Tedu Nolanu un Arti Ābolu uz šo pagaidām vakanto amatu.

Pasaules čempionāta spēle junioriem I divīzijas A grupā:

*Latvija - Norvēģija 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0)

Vārtus guva: Filips Gundars Buncis, Rodrigo Ābols (uzvaru nesošais pēcspēles metiens) - Henriks Knolds

Vārtsargi: Matīss Edmunds Kivlenieks - Fredriks Gronstrands

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video