Porziņģim bloku parāde un uzvara pār Taunsa pārstāvēto "Timberwolves". VIDEO
Porziņģis ar septiņiem blokiem un 11 punktiem palīdzēja "Knicks" izcīnīt uzvaru pār Taunsa pārstāvēto "Timberwolves".
Basketbols
2015. gada 17. decembris, 06:32

Porziņģim bloku parāde un uzvara pār Taunsa pārstāvēto "Timberwolves". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 11 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" izcīnīt otro panākumu pēc kārtas.

"Knicks" savā laukumā ar 107:102 (27:26, 33:14, 18:30, 29:32) apspēlēja Minesotas "Timberwolves" vienību, kuras sastāvā teicamu rezultātu demonstrēja šī gada NBA drafta pirmais numurs Karls Taunss. Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" iepriekšējās trīs spēles aizvadīja izbraukumā ASV rietumos, bet pēdējā no tām, kad Latvijas talantīgais basketbolists pirmoreiz savā NBA karjerā palika bez gūtiem punktiem, izcīnīja uzvaru un pārtrauca četru zaudējumu sēriju. Šis bija pirmais oficiālais mačs starp Porziņģi un Taunsu, kurā veiksmīgāks bija tieši NBA drafta pirmais numurs. Porziņģis jau sesto spēli pēc kārtas nespēja tikt pie "double-double", turpretī Taunsam tas šoreiz izdevās, gūstot 25 punktus un izcīnot desmit atlēkušās bumbas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 14 sekundes, realizējot trīs no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem, kā arī trāpot abus soda metienus. Tāpat latvieša kontā sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas personīgās piezīmes, trīs kļūdas un septiņi bloķēti metieni.

Tā tas izskatījās:

Rezultatīvākais "Knicks" rindās ar 29 punktiem bija Ārons Aflalo, bet teicamu sniegumu rādīja Ņujorkas vienības lielākā zvaigzne Karmelo Entonijs, kuram 20 punkti un 15 atlēkušās bumbas.

Savukārt "Timberwolves" rindās rezultatīvākais spēlētājs bija tieši Taunss, bet par diviem punktiem mazāk sameta pagājušās sezonas NBA drafta pirmais numurs Endrjū Viginss.

"Knicks" pirmajā spēles daļā spēja iekrāt 20 punktu pārsvaru, taču līdz spēles beigām to gandrīz izsēja. Tiesa, mača izskaņā Ņujorkas klubs spēja noturēt pārsvaru un izcīnīt panākumu visā mačā.

Kā ierasts, "Knicks" starta pieciniekā bija Porziņģis, Aflalo, Entonijs, Robins Lopess un Hosē Kalderons.

Latvijas talantīgais basketbolists spēli iesāka veiksmīgi, jo līdz ar pirmo mēģinājumu tika realizēts tālmetiens. Turpinājumā Porziņģis meta vēl no dažādām distancēm, taču bumbu trāpīt grozā neizdevās. Tomēr līdz brīdim, kad latvieti nomainīja, Porziņģis paspēja izcelties ar trim veiksmīgi izpildītiem blokiem un divām atlēkušām bumbām.

Porziņģis laukumā atgriezās piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām, kad "Knicks" bija vadībā ar 42:34. Uzreiz pēc iziešanas laukumā latvietis izcēlās ar vēl vienu veiksmīgu bloku. Pirmās spēles daļas izskaņā Porziņģis izcēlās vēl ar diviem punktiem, diviem blokiem un trim atlēkušajām bumbām, palīdzot Ņujorkas klubam puslaiku noslēgt ar 20 punktu pārsvaru (60:40).

Otro puslaiku Porziņģis iesāka ar diviem neprecīziem metieniem, līdz kārtējo reizi šajā sezonā realizēja "slam-dunk". Lai arī talantīgais latvietis vēl vienu reizi bija precīzs no tuvās distances, panākot 68:53 savas komandas labā, trešās ceturtdaļas vidū basketbolists tika nomainīts. Tiesa, pēc trim minūtēm Latvijas sportists atgriezās laukumā, uzreiz gūstot vēl divus punktus.

Noslēdzošās ceturtdaļas otrajā pusē Porziņģis un arī "Knicks" vairs nebija tik rezultatīvi, līdz ar to ļaujot pretiniekiem samazināt rezultāta starpību līdz trim punktiem (100:103). Taču, pateicoties Aflalo četriem realizētiem soda metieniem un Porziņģa kārtējam veiksmīgajam blokam, "Knicks" spēles beigās svinēja panākumu ar 107:102.

"Knicks" ar 12 panākumiem 26 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Timberwolves" ar deviņām uzvarām 25 mačos ir 13.pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs piektdien izbraukumā pret līgas pastarīti Filadelfijas "76ers", bet dienu vēlāk atgriezīsies savā laukumā, kad uzņems Čikāgas "Bulls" vienību.


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no usatoday.com