Savickis: "Statistika ne vienmēr adekvāti atspoguļo spēlētāja sniegumu laukumā"
Savickis: "Tā nevar spēlēt. Ir bijušas patiešām labas spēles, kurās redzējām gan cīņassparu, gan saturīgu sniegumu, bet tad pēkšņi viss izmainījās, un dažreiz komanda vienkārši pārstāja spēlēt. Tikai slidinājās pa laukumu, nebija ne pašatdeves, ne arī vēlēšanās kaut ko parādīt."
Hokejs
2015. gada 17. decembris, 10:52

Savickis: "Statistika ne vienmēr adekvāti atspoguļo spēlētāja sniegumu laukumā"

Jauns.lv

Kaut Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" spēlētāji aizvadījuši arī labas spēles, dažbrīd viņi tikai slidinās pa laukumu, intervijā laikrakstam "Diena" izteicies AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Kā ziņots, otrdien Rīgas "Dinamo" lauza līgumu ar somu uzbrucēju Villi Leino, Čehijas izlases aizsargu Tomāšu Kundrāteku ievietoja atteikumu draftā, bet Miku Indraši nosūtīja uz Latvijas virslīgā spēlējošo fārmklubu "Liepāja".

"Tas ir attieksmes jautājums," Savickis nosauca komandā veikto pārmaiņu galveno iemeslu. "Tā nevar spēlēt. Ir bijušas patiešām labas spēles, kurās redzējām gan cīņassparu, gan saturīgu sniegumu, bet tad pēkšņi viss izmainījās, un dažreiz komanda vienkārši pārstāja spēlēt. Tikai slidinājās pa laukumu, nebija ne pašatdeves, ne arī vēlēšanās kaut ko parādīt."

Šosezon Leino piedalījās 39 spēlēs, gūstot trīs vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles, tādējādi kļūstot par piekto rezultatīvāko uzbrucēju rīdzinieku klubā. Tikmēr Kundrāteks šosezon aizvadījis 40 spēles, izceļoties ar diviem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Čehs ir otrs rezultatīvākais aizsargs Rīgas "Dinamo" vienībā.

Savukārt Indrašis ir otrs rezultatīvākais hokejists Rīgas "Dinamo" klubā. Viņš 38 cīņās ticis pie deviņiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Zīmīgi, ka pēdējos trīs mačos Indrašis veica piecas rezultatīvas piespēles.

"Statistika ne vienmēr adekvāti atspoguļo spēlētāja sniegumu laukumā, un lēmuma pieņemšanā mēs balstījāmies uz to, kāda bija attieksme arī ārpus laukuma, vispirms jau ģērbtuvē," stāstīja Savickis. "Pirms lēmuma pieņemšanas detalizēti izanalizējām situāciju komandā."

Zīmīgi, ka pāreju periods KHL noslēgsies jau 25.decembrī. Savickis uzsvēra, ka Rīgas "Dinamo" komanda nav padevusies un izkārusi balto karogu.

"Spēlētāju tirgū meklēsim pāris uzbrucēju, jo aizsardzībā viss ir puslīdz kārtībā. Cerams, ka ar vismaz vienu ārzemju uzbrucēju mums izdosies pastiprināt sastāvu," teica Savickis.

Kā ziņots, tāpat trešdien tika nomainīts Rīgas "Dinamo" kapteinis, kur Lauri Dārziņu aizstāja Kristaps Sotnieks. Tāpat komandas treniņiem piesaistīts Latvijas virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Bruno Zabis no "Liepājas" komandas.

Rīgas "Dinamo" komanda ar 50 punktiem 40 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst 12 punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Šobrīd gan KHL čempionātā ir pārtraukums, un nākamo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs vien 22.decembrī izbraukumā pret Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA