Porziņģis: "Lieku pretiniekiem domāt, ka varu bloķēt katru metienu"
Kristaps Porziņģis jau apliecinājis sevi kā vienu no vadošajiem NBA metienu bloķētājiem.
Basketbols
2015. gada 17. decembris, 11:50

Porziņģis: "Lieku pretiniekiem domāt, ka varu bloķēt katru metienu"

Jauns.lv

Latviešu talanta Kristapa Porziņģa mērķis ir likt pretiniekiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) domāt, ka viņš var bloķēt katru viņu metienu.

Kā zināms, Porziņģis trešdien izcēlās ar 11 punktiem un sešiem bloķētiem metieniem, bet "Knicks" savā laukumā ar 107:102 (27:26, 33:14, 18:30, 29:32) apspēlēja Minesotas "Timberwolves" vienību, kuras sastāvā teicamu sniegumu demonstrēja šī gada NBA drafta pirmais numurs Karls Taunss.

"Esmu priecīgs redzēt viņu šādā līmenī, viņš tiešām labi spēlē. Spēles laikā novēlējām viens otram veiksmi un aicinājām turpināt strādāt," Porziņģis pēc mača stāstīja par karjeras pirmo dueli pret Taunsu. "Viņš ir meistarīgs, "postā" (ar muguru pret grozu) labāks par mani. Jā, mūsu spēles stili ir diezgan līdzīgi, būs jautri spēlēt pret viņu nākotnē. Neesmu fokusēts uz kļūšanu labākam par viņu un domāju, ka ar viņu ir tāpat, vienkārši cenšamies palīdzēt savām komandām."

Kā zināms, Porziņģis šī gada draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru, bet abi spēlētāji šīs sezonas pirmajā mēnesī tika nosaukti par līgas labākajiem debitantiem savās konferencēs.

"Viņš ir talantīgs un universāls spēlētājs, ko šodien atkal pierādīja. Nevaru sagaidīt spēlēšanu pret viņu nākamos vismaz 20 gadus," teica Taunss.

"KG [Kevins Gārnets] viņam teica: "Kad vien spēlē pret jaunu centru, nekļūsti pārāk draudzīgs,"" izteicās "Timberwolves" galvenais treneris Sems Mičels. "Jo redzēsi šo puisi nākamos divdesmit gadus, tāpēc nepierodi pie viņa. To pašu es pirmajā gadā teicu Kevinam, kad spēlējām pret [Po] Gasolu un Timu Dankanu. Nekļūsti pārāk draudzīgs ar viņiem, jo visi cīnāties par vienu un to pašu."

Tiesa, šajā mačā "Timberwolves" slavenākais spēlētājs Gārnets nepiedalījās.

Pirmajā duelī pret Porziņģi individuāli pārliecinošāku sniegumu parādīja Taunss, kurš guva 25 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

"Tauns ir labs spēlētājs," teica "Knicks" zvaigzne Karmelo Entonijs. "Tauns ir ļoti labs, īpaši groza apakšā "postā". Nebiju apjēdzis, ka viņš ir tik labs metējs. Tomēr arī KP [Porziņģis] padarīja labu darbu aizsardzībā, cīnoties par atlēkušajām bumbām. Šie divi puiši būs līgā vēl ilgu laiku."

"Nav jābloķē katrs metiens, bet jāliek pretiniekam domāt, ka vari bloķēt. Tas viņam liek kļūdīties, un es ar savām garajām rokām cenšos tā darīt," stāstīja Porziņģis, kurš šajā mačā daudz spēlēja kā centrs. "Man jākļūst stiprākam, lai piektā numura pozīcijā es varētu cīnīties aizsardzībā. Iespējams, turpmāk būs jāspēlē daudz kā centram, bet strādāju pie tā."

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers nekritizēja Porziņģi, ka viņš realizēja tikai trīs no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem.

"Mēs uzvarējām. Karmelo Entonijs iemeta sešus no 15 metieniem, bet izdarīja daudz, lai palīdzētu uzvarēt. Kriss [Porziņģis] bloķēja septiņus metienus, atņemot pretiniekiem septiņas iespējas gūt punktus. Tas ir svarīgāk par vēl viena groza realizēšanu. Galvenā ir nevis statistika, bet Ņujorkas "Knicks" uzvara," uzsvēra Fišers, atzīstot, ka Ņujorkas klubs vēl meklē, kā spēlēt, kad Porziņģis atrodas centra pozīcijā.

"Knicks" ar 12 panākumiem 26 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Timberwolves" ar deviņām uzvarām 25 mačos ir 13.pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs piektdien izbraukumā pret līgas pastarīti Filadelfijas "76ers", līdz ar to Porziņģim gaidāms duelis ar vēl vienu no šīs sezonas labākajiem debitantiem Džahlilu Okaforu.

Savukārt vēl dienu vēlāk Ņujorkas klubs atgriezīsies savā laukumā, kad uzņems Čikāgas "Bulls" vienību.

LETA/Foto: Vida Press