Putins par korupcijā vainoto Blateru: "Viņš ir pelnījis Nobela Miera prēmiju"
Putins par Blateru: "Tas ir ļoti cienījams cilvēks. Viņš ļoti daudz izdarījis pasaules futbola attīstībai, viņa ieguldījums humanitārajā sfērā pasaulē ir kolosāls."
Futbols
2015. gada 17. decembris, 16:12

Putins par korupcijā vainoto Blateru: "Viņš ir pelnījis Nobela Miera prēmiju"

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien augstu novērtēja Zepa Blatera ieguldījumu Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) vadītāja amatā un paziņoja, ka Blaters būtu pelnījis Nobela Miera prēmiju.

"Tas ir ļoti cienījams cilvēks. Viņš ļoti daudz izdarījis pasaules futbola attīstībai, viņa ieguldījums humanitārajā sfērā pasaulē ir kolosāls," sacīja Putins ikgadējā lielajā preses konferencē Maskavā.

Krievijas prezidents uzsvēra, ka Blaters "mēģināja vienmēr izmantot futbolu ne tikai kā sportu, bet kā sadarbības elementu starp valstīm un tautām".

"Lūk, kam ir jādod Nobela Miera prēmija," sacīja Putins.

Viņš arī noliedza, ka Krievija tiesības rīkot pasaules futbola čempionāta finālturnīru 2018.gadā būtu ieguvusi negodīgi.

"Mēs par to neko nezinām. Mēs zinām tikai par simt procentiem, ka mēs ieguvām savas tiesības rīkot pasaules čempionātu absolūti godīgā konkurences cīņā," teica Krievijas prezidents.

Jau ziņots, ka Blateru  oktobrī FIFA Ētikas komisija atstādināja no prezidenta amata saistībā ar aizdomām par korupciju. Jauna prezidenta vēlēšanas notiks februārī.

Blaters  FIFA prezidenta amatā ir pavadījis 17 gadus, taču organizācija šobrīd piedzīvo smagāko krīzi savā pastāvēšanas vēsturē. Maijā Šveices varas iestādes pēc ASV izmeklētāju lūguma aizturēja vairākus augsta ranga darbiniekus, apsūdzot viņus kukuļošanā un naudas atmazgāšanā. Izmeklēšanā figurē 14 bijušie un esošie FIFA darbinieki. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kukuļos un citos nelikumīgos darījumos FIFA  amatpersonām samaksāti 150 miljoni ASV dolāru.

BNS/Foto: AFP/LETA