Kundrāteks: "Nedaudz paredzēju, ka no manis atteiksies, jo puiši ģērbtuvēs par to runāja"
Kundrāteks: "Viņi mani izlika atteikumu draftā, līdz ar to gaidu, kad kāds mani izvēlēsies. To es uzzināju tikai no aģenta, kad ierados Prāgā uz izlases treniņnometni."
Hokejs
2015. gada 17. decembris, 17:27

Kundrāteks: "Nedaudz paredzēju, ka no manis atteiksies, jo puiši ģērbtuvēs par to runāja"

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" atteikumu draftā ievietotais čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks nedaudz paredzējis, ka klubs no viņa atteiksies, Čehijas medijiem atklājis pats sportists.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, otrdien "Dinamo" lauza līgumu ar somu uzbrucēju Villi Leino, Čehijas izlases aizsargu Kundrāteku ievietoja atteikumu draftā, bet Miku Indraši nosūtīja uz Latvijas virslīgā spēlējošo fārmklubu "Liepāja".

"Viņi mani izlika atteikumu draftā, līdz ar to gaidu, kad kāds mani izvēlēsies. To es uzzināju tikai no aģenta, kad ierados Prāgā uz izlases treniņnometni," čehu mediji citē Kundrāteku.

"Nedaudz paredzēju, ka no manis atteiksies, jo puiši ģērbtuvēs par to runāja. Pirms gada viņi izrīkojās tāpat ar vēl dažiem spēlētājiem. Tas bija sagaidāms. Domāju, ka viņi atbrīvojās no manis daudzu iemeslu dēļ, tomēr respektēju kluba lēmumu," uzsvēra aizsargs.

Tāpat Kundrāteks stāsta par komandas situāciju turnīra tabulā un negrib spekulēt ar to, vai klubs spēlētājus atlaidis, vēloties ietaupīt naudu.

"Vēlējāmies cīnīties par izslēgšanas spēlēm, bet tagad pirmajam astotniekam zaudējam astoņus punktus. Nezinu, kāda iemesla dēļ viņi lauza līgumu ar Leino un nosūtīja uz fārmklubu Indraši. Tomēr negribu nevienu tiesāt," atzīmēja Kundrāteks.

"Esmu pilnīgi mierīgs. Jebkurā gadījumā pēc izlašu pārbaudes turnīra man jāatgriežas Rīgā, jo tur palika sieva, dēls un visa iedzīve. Pēc tam jau es došos kur citur. Nebaidos spēlēt kādā no Krievijas klubiem. Jau pirms sezonas rēķinājos, ka visādi var notikt. Spēlēšana citur nebūs problēma. Varbūt sieva atgriezīsies Kanādā. Nesāku spēlēt sezonu, lai to noslēgtu februārī. Gribu cīnīties izslēgšanas spēlēs," optimistisks ir Kundrāteks.

Kundrāteks šosezon aizvadījis 40 spēles, kuru laikā izcēlās ar diviem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Čehs bija otrs rezultatīvākais aizsargs Rīgas "Dinamo" vienībā.

Kundrāteks no 2011. līdz 2013.gadam spēlēja NHL, pārstāvot Vašingtonas "Capitals" vienību. Čehs aizvadīja 30 spēles, kuru laikā guva vienus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās divas sezonas aizsargs pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Hēršijas "Bears" rindas. Pirms pievienošanās "Capitals" Kundrāteks cīnījās citā AHL vienībā Konektikutas "Whale". Kopā AHL čehs piedalījās 247 mačos, kuru laikā guva 36 vārtus un veica 60 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Kundrāteks 36 mačos cīnījies Čehijas izlases rindās, izceļoties vien ar divām rezultatīvām piespēlēm.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA