Žaļima ekipāža ar teicamu otro braucienu izcīna uzvaru Siguldā, Melbārdis trešais
Uģa Žaļima ekipāža otrajā braucienā sasniedza labāko rezultātu un izcīnīja uzvaru. Finišā Žaļima divnieks par 0,11 sekundēm apsteidza krievu pilotu Maksimu Andrijanovu.
Citi sporta veidi
2015. gada 19. decembris, 15:43

Žaļima ekipāža ar teicamu otro braucienu izcīna uzvaru Siguldā, Melbārdis trešais

Jauns.lv

Uģis Žaļims ar stūmēju Intaru Dambi sestdien uzvarēja Siguldas trasē notiekošā Eiropas kausa posma pirmajās sacensībās bobslejā divniekiem.

Pēc pirmā brauciena Žaļima ekipāža bija vien trešajā vietā, tomēr otrajā braucienā sasniedza labāko rezultātu un izcīnīja uzvaru. Finišā Žaļima divnieks par 0,11 sekundēm apsteidza krievu pilotu Maksimu Andrijanovu.

Pēc pirmā brauciena līderpozīcijā bija viens no pasaules vadošajiem pilotiem Oskars Melbārdis ar stūmēju Matīsu Mikni, bet otrajā braucienā viņiem bija vien ceturtais rezultāts, kas summā lika atkrist uz trešo pozīciju. Viņi uzvarētājiem zaudēja 0,14 sekundes.

Savukārt ceturto vietu izcīnīja Oskars Ķibermanis un Jānis Jansons, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,32 sekundes.

Sacensībās piedalījās 11 ekipāžas.

Tikmēr dāmām noslēdzošajā, sestajā, vietā palika Olgas Lapšovas un Anitas Kozičas ekipāža, kas summā par 3,09 piekāpās krievu pilotes Aleksandras Rodionovas ekipāžai.

Tomēr zīmīgākais ir fakts, ka Lapšova pašlaik ir jau 55 gadus veca.

Vēl vienas sacensības risināsies svētdien.

Kā ziņots, pirms tam skeletona sacensībās Latvijas sportists Ivo Šteinbergs sestdien izcīnīja trešo vietu.

Uzvaru guva krievu braucējs Aleksandrs Mutovins, kurš divu braucienu summā trasi veica minūtē un 45,53 sekundēs, bet viņam 0,19 sekundes zaudēja pazīstamais tautietis Sergejs Čudinovs.

Savukārt Šteinbergs atpalika par 0,56 sekundēm.

Tikmēr vēl viens Latvijas sportists Kristaps Zeila ierindojās 21.pozīcijā starp 25 sportistiem un nespēja kvalificēties otrajam braucienam.

Tāpat dāmu sacensībās latviete Endija Tērauda izcīnīja augsto, sesto, vietu, turklāt otrajā braucienā sasniedza pašu ātrāko laiku.

Pirmajā braucienā sportiste trases vidusdaļā pieļāva kļūdu, kas neļāva ieņemt augstāku vietu par desmito. Otrajā braucienā kļūdu izdevās izlabot, kas Tēraudas braucienu uzlaboja par vairāk nekā par divām ar pusi sekundēm pret pašas rezultātu pirmajā braucienā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Mairela Rāneva no Kanādas, kurai 0,34 sekundes zaudēja Anastasija Šlapaka no Krievijas, bet trijnieku noslēdza Vācijas sportiste Janīne Bekere.

Tērauda uzvarētājai summā zaudēja 0,82 sekundes.

Tā kā skeletonā Eiropas kauss ir vien trešā līmeņa sacensības, tajā nedrīkst startēt pasaules ranga pirmie 15 sportisti, tāpēc Siguldas posmā nepiedalīsies brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna. Tāpat sacensībās nepiedalīsies paši jaunākie Latvijas skeletonisti, kuriem šajā nedēļā norisinājās jauniešu sērijas sacensībās, kas bija kā kvalifikācija Jaunatnes Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Svētdien turpat Siguldā notiks vēl vienas sacensības arī skeletonā.

Kā iepriekš vēstīja organizatori, šajā Eiropas kausa posmā bobslejā divniekiem un skeletonā piedalās 18 valstu sportisti.

Kā zināms, Latvija cer jau nākamajā sezonā aizvadīt Pasaules kausa posmu bobslejā divniekiem un skeletonā.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā risinājās 2004.gadā, kad sliktos laikapstākļos uzvaru negaidīti svinēja Tomass Dukurs, kuram joprojām tā ir vienīgā uzvara karjerā.

LETA/Foto: EPA/LETA

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.