Basketbols
2015. gada 22. decembris, 05:36

Kristapam vairāki neveiksmīgi metieni. "Knicks" pārtrūkst uzvaru sērija. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talantīgais basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva deviņus punktus un savāca astoņas atlēkušās bumas, taču nespēja glābt viņa pārstāvēto komandu Ņujorkas "Knicks" no pirmā zaudējuma pēdējās piecās cīņās.

"Knicks" savā laukumā ar 99:107 (21:29, 25:23, 27:26, 26:29) piekāpās Orlando "Magic" vienībai. Pirms tam "Knicks" bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, pie tam divos mačuo Porziņģis varēja salīdzināt savus spēkus ar šī gada drafta pirmo numuru Karlu Taunsu, kā arī trešo numuru Džahlilu Okaforu.

Iepriekšējo reizi abas komandas tikās 25.novembrī, kad uzvaru ar 100:91 svinēja Orlando klubs. Porziņģis toreiz sameta desmit punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 17 sekundes, kā laikā trāpīja divus no sešiem divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latvieša kontā viena rezultatīvas piespēle, viena personīgā piezīme, divas kļūdas un četri bloķēti metieni. Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 24 punktiem bija Lenss Tomass, bet 23 punktus pievienoja Karmelo Entonijs.

Tikmēr uzvarētājiem 26 punktus sameta un deviņas bumbas zem groziem savāca Nikola Vucevičs, bet ar 20 punktiem izcēlās Tobiass Heriss.

Lai arī lielākoties rezultāta pārsvars bija "Magic" basketbolistiem, "Knicks" spēlētāji nepadevās un neļāva viesiem iegūt pārāk lielu pārsvaru. Cīņas izskaņā mājiniekiem izdevās pietuvoties Orlando vienībai viena punkta attālumā, taču dueļa beigās veiksmīgāki bija tieši "Magic" basketbolisti.

Kā jau ierasts, Porziņģis šo maču sāka "Knicks" sākumsastāvā, taču pirmos punktus guva vien otrās ceturtdaļas vidū. Lai arī pirmajā ceturksnī latvietis izcēlās ar diviem bloķētiem metieniem un divām atlēkušām bumbām, pirmais spēles nogrieznis tika aizvadīts diezgan pablāvi. Tiesa, pēc pirmajiem punktiem otrajā ceturtdaļā Porziņģis veica vienu "slam-dunk", vēlreiz bloķēja pretinieku metienu un izcīnīja divas bumbas zem groziem.

LETA/Foto: Reuters