Basketbols
2015. gada 22. decembris, 11:51

Porziņģis pastāsta, kāpēc pēdējā laikā viņam neveicas ar metieniem

Jauns.lv

Agri vai vēlu Latvijas talanta Kristapa Porziņģa metieni sāks krist grozā, tāpēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Ņujorkas "Knicks" spēlējošais latvietis šobrīd par savu precizitāti neuztraucas, pauda spēlētājs.

Kā zināms, "Knicks" pirmdien NBA regulārā čempionāta mačā savā laukumā 99:107 (21:29, 25:23, 27:26, 26:29) piekāpās Orlando "Magic" vienībai, pārtraucot savu četru uzvaru sēriju. Porziņģis šajā mačā guva deviņus punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, taču latvietis realizēja tikai trīs no 12 metieniem no spēles.

"Visu spēli bijām iedzinējos un centāmies atspēlēties. Tas gandrīz izdevās, taču beigās visu izšķīra daži garām aizmesti metieni arī no manas puses un kļūdas," pēc dueļa sacīja Porziņģis. ""Magic" komandai ir teicams basketbolists zem groza - Nikola Vučevičs, kuram šoreiz bija lieliska spēle. Turklāt pretinieki svarīgos brīžos realizēja savus metienus, kas ļāva viņiem saglabāt vadību."

Tikmēr "Knicks" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Lenss Tomass.

"Ir lieliski, ja Tomass spēj šādi spēlēt un būt agresīvs. Tas rada labas situācijas arī pārējiem komandas spēlētājiem, turklāt tas mums visiem palīdz izskatīties labāk. Vēlamies, lai viņš tādā pašā garā arī turpina un padara mūs labāku kā komandu," pauda latvietis.

"Pagaidām man pašam metieni grozā nekrīt. Varbūt pie vainas tas, ka tos izdaru, nebūdams līdzsvarā, vai arī man vajag tiem labāk sagatavoties un vairāk koncentrēties. Agri vai vēlu mani metieni sāks krist grozā. Par to neesmu pārāk satraucies," uzsvēra Porziņģis. "Man vēl joprojām jākļūst fiziski spēcīgākam, lai es varētu spēlēt pret citu komandu centra spēlētājiem, taču to varu kompensēt ar savu aktivitāti un agresivitāti aizsardzībā. Šobrīd ielieku tajā daudz darba, darīšu to arī vasarā, tāpēc cerams, ka nākamajā sezonā būšu krietni sagatavotāks, lai varētu spēlēt centra uzbrucēja pozīcijā."

Latvijas basketbolists norādīja, ka zaudēt vienmēr ir nepatīkami, turklāt pēc neveiksmēm vienmēr gribas pēc iespējas ātrāk atgriezties treniņos, lai uzlabotu sniegumu.

Ar 29 spēlēs vidēji iemestiem 13,0 punktiem un izcīnītu 8,1 atlēkušos bumbu Porziņģis ir "Knicks" komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un labākais cīņā par atlēkušajām bumbām.

Trešdien "Knicks" pret pērnās sezonas finālisti Klīvlendas "Cavaliers" uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju. Turpinājumā ņujorkieši tiksies arī ar Atlantas "Hawks" un Bostonas "Celtics".

Ar 14 uzvarām 29 spēlēs "Knicks" atrodas 11.pozīcijā Austrumu konferencē.

LETA/Foto: Vida Press