Rīgas "Dinamo" pārliecinoši uzvar svarīgā spēlē Zagrebā
Jūakims Ēriksons aizvadīja vienu no savām labākajām spēlēm šosezon un pelnīti palika "sausā".
Hokejs
2015. gada 22. decembris, 21:55

Rīgas "Dinamo" pārliecinoši uzvar svarīgā spēlē Zagrebā

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā priekšpēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā šogad otrdien ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) izbraukumā pieveica Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak", kas ir tiešā konkurente cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Aizvadītajā mačā vārtus guva Tims Sestito, Miķelis Rēdlihs un Edgars Kulda, bet zviedru vārtsargs Jūakims Ēriksons palika nepārspēts.

Maču rīdzinieki sāka aktīvi un jau pirmajās minūtēs veica vairākus bīstamus metienus pa pretinieku vārtiem, bet trešdaļas vidū pēc pārkāpuma pret Gunāru Skvorcovu arī ieguva pirmo vairākumu. Tomēr tā pirmajās sekundēs "Medveščak" hokejisti trijatā izskrēja uz vārtiem pret vienu rīdzinieku spēlētāju, savu iespēju gan nerealizējot. Pēc mazākuma izturēšanas arvien biežāk uzbrukumos devās arī "Medveščak" komanda, bet pirmajā trešdaļā rezultāts tā arī palika neatklāts, kaut izdevību vienībām bija daudz.

Otrās trešdaļas sākuma daļā dažbrīd "Medveščak" hokejistiem bija ļoti liels pārsvars, bet Rīgas "Dinamo" arī izturēja vienu mazākumu. Trešdaļas otrajā daļā nedaudz nokritās spēles ritms, ko ļoti sekmīgi izmantoja Rīgas "Dinamo" un pārņēma vadību, kad pēc Gunāra Skvorcova piespēles kritienā atzīmējās Sestito. Otrās trešdaļas beigās Rīgas "Dinamo" pārliecinoši kontrolēja ripu, noturot vadību ar 1:0.

Izšķirošās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs rīdzinieki guva divus vārtus, nodrošinot izšķirošo pārsvaru. Vispirms tika nopelnīts vairākums, ko arī ātri realizēja, kad ar lielisku metienu izcēlās Miķelis Rēdlihs un panāca 2:0, bet pāris minūtes vēlāk pēc lieliskas debitanta Bruno Zabja piespēles no vārtu priekšas izcēlās Kulda. Kaut atlikušajā trešdaļas daļā pārsvars piederēja mājiniekiem, Latvijas komanda droši noturēja uzvaru.

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" vārtus atkal sargāja Ēriksons, bet laukuma virknējumos bija veiktas vairākas izmaiņas un, piemēram, uz pirmo uzbrucēju virknējumu tika pacelts Māris Bičevskis. Savukārt debiju komandā piedzīvoja Bruno Zabis.

Kā zināms, šis Rīgas komandai bija pirmais mačs pēc valstsvienību pārtraukuma un tā laikā tika veiktas vairākas izmaiņas komandas sastāvā. Vēl tikai pirmdien rīdzinieki oficiāli pārtrauca līgumattiecības ar čehu aizsargu Tomāšu Kundrāteku, kurš neilgu brīdi vēlāk kļuva jau par Latvijas komandas tiešo konkurentu - Slovākijas kluba Bratislavas "Slovan" hokejistu. Tāpat jau pirms tam no sastāva tika atbrīvots arī somu uzbrucējs Ville Leino.

Izbraukumā uz Zagrebu rīdzinieki devās ar uzbrucējiem Zabi un Miku Indraši ierindā. Pirmais no viņiem šajā mačā piedzīvoja debiju Rīgas "Dinamo" sastāvā, kamēr otrs nesen atgriezās no rīdzinieku fārmkluba "Liepāja".

Tāpat Rīgas "Dinamo" kapteinis vairs nav uzbrucējs Lauris Dārziņš - šos pienākumus pārņēmis Kristaps Sotnieks. Kapteiņa asistenti gan paliek nemainīgi - tie joprojām ir uzbrucējs Tims Sestito un aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šis mēnesis Zagrebas klubam nav bijis diez ko sekmīgs, jo septiņās spēlēs gūta tikai viena uzvara, turklāt tā pati 11.decembrī pret "Soči" komandu izcīnīta pēcspēles metienu sērijā. Tikmēr rīdzinieki decembra sestajā spēlē guva ceturto panākumu, kas ļāvis saglabāt izredzes cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Pēc šodienas mača Rīgas "Dinamo" šogad atlicis aizvadīt tikai vienu spēli - 28.decembrī savā laukumā tiks uzņemts latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētais Ņižņijnovgorodas "Torpedo" klubs, kuru trenē latviešu uzbrucēji Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Savukārt janvārī Rīgas "Dinamo" no 12 spēlēm deviņas aizvadīs savā laukumā.

Rīgas "Dinamo" ar 53 punktiem 41 mačā joprojām atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē, bet līdz konferences pirmajam astotniekam, kas kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, tā atkal pietuvojusies līdz deviņiem punktiem.

Savukārt "Medveščak" ar 59 punktiem atrodama devītajā pozīcijā.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA