Ķēniņš un "Canucks" apspēlē Gudļevska komandu; Jāgrs paliek bez 4 zobiem. VIDEO
Gudļevskis (attēlā pa labi) gan šajā spēlē bija uz rezervistu soliņa.
Hokejs
2015. gada 23. decembris, 08:59

Ķēniņš un "Canucks" apspēlē Gudļevska komandu; Jāgrs paliek bez 4 zobiem. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien atgriezās laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzveica Tampabejas "Lightning" vienību, kuras rezervē bija arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Mača rezultātu 16.minūtē atklāja "Canucks" rindās spēlējošais Šveices uzbrucējs Svens Berči. Neizšķirtu 22 sekundes līdz otrā perioda beigām panāca Žonatans Maršeso. Tikmēr uzvaras vārtus noslēdzošās trešdaļas vidū guva zviedrs Daniels Sedīns.

Ķēniņš laukumā pavadīja deviņas minūtes un 24 sekundes, veicot vienu spēka paņēmienu un nopelnot divu minūšu noraidījumu par klupināšanu.

Latvietis kopā ar "Canucks" komandu devās sešu spēļu izbraukumā, bet šis bija pirmais mačs, kurā viņš piedalījās. Šī bija vien trešā uzbrucēja spēle augstākajā hokeja līgā šosezon.

"Lightning" vārtos Bens Bišops atvairīja 17 no 19 pretinieku raidījumiem. Bišops stājies vārtos desmit no pēdējiem 11 mačiem. Līdz ar to Gudļevskis šoreiz palika "Lightning" rezervē.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Lightning" komanda ar 37 punktiem 35 spēlēs atrodama sestajā vietā, bet latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība ar 32 punktiem 34 mačos ir septītajā vietā. Tikmēr Austrumu konferencē komandas ieņem attiecīgi 11. un 13.pozīciju.

Savukārt "Canucks" komanda ar 35 punktiem 36 spēlēs ir trešā Klusā okeāna divīzijā, bet Rietumu konferencē atrodas vien devītajā pozīcijā.

Vankūveras "Canucks" un Tampabejas "Lightning" mača labākie momenti - video:

Tikmēr citā otrdienas mačā, kurā Floridas "Panthers" mājās ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Otavas "Senators" vienību, viesu rindās spēlējošais Alekss Šiasons ar nūju trāpīja pa seju ceturtajam visu laiku labākajam sacensību vārtu guvējam čeham Jaromīram Jāgram, tādējādi izsitot četrus zobus.

Sadursme notika pirmā perioda izskaņā, pēc kā Jāgrs pameta laukumu. Tiesa, jau nākamajā periodā hokejists atgriezās uz ledus. Tāpat čehs asistēja vienīgajos "Panthers" vārtos pamatlaikā.

"Zaudēju dažus zobus, taču tas man palīdzēja iegūt lielāku ātrumu spēles turpinājumā," jokoja Jāgrs, kurš, pametot laukumu, uzsita savam bijušajam komandas biedram Šiasonam pa plecu.

"Protams, sitiens nebija tīšām izdarīts," norādīja čeha pāridarītājs. "Neviens nevēlas redzēt ko tādu hokeja spēlē."

Jaromīrs Jāgrs paliek bez 4 zobiem - video:

LETA/Foto: Reuters/Edijs Pālens/LETA