Porziņģa lieliskais sniegums neglābj no zaudējuma pret Lebronu Džeimsu un "Cavaliers". VIDEO
Kristaps Porziņģis, izmantojot Karmelo Entonija prombūtni, teju visas spēles laikā uzņēmās līdera lomu, tomēr spēles galotnē viņu komandas biedri nesaprotamu iemeslu dēļ ignorēja.
Basketbols
2015. gada 24. decembris, 04:45

Porziņģa lieliskais sniegums neglābj no zaudējuma pret Lebronu Džeimsu un "Cavaliers". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā guva 23 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, taču viņa pārstāvētā vienība Ņujorkas "Knicks", kam nevarēja palīdzēt komandas līderis Karmelo Entonijs, piedzīvoja zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Knicks" ar 84:91 (24:31, 26:24, 22:17, 12:19) viesos cienīgi piekāpās NBA vicečempionei Klīvlendas "Cavaliers".

Iepriekšējā Ņujorkas vienības spēlē pārtrūka "Knicks" četru uzvaru sērija, ņujorkiešiem ar 99:107 piekāpjoties Orlando "Magic".

Tikmēr Austrumu konferences līdere "Cavaliers" bija uzvarējusi pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas, bet pēdējo reizi vicečempioni zaudējumu piedzīvoja 5.decembrī, kad ar 84:99 atzina Maiami "Heat" pārākumu.

Šajā spēlē "Knicks" vienībai potītes sastiepuma dēļ nevarēja palīdzēt komandas līderis Karmelo Entonijs. Turpretī "Cavaliers" rindās otro maču pēc traumas izdziedēšanas aizvadīja Kairijs Īrvings.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 38 minūtes un 17 sekundes, kas ir viņa personiskais rekords. Šajā laikā viņš trāpīja četrus no 13 divpunktu metieniem, četrus no pieciem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Tāpat latvieša kontā 13 atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, viena personīgā piezīme, viena kļūda, viena pārtverta piespēle un viens bloķēts metiens.

Rezultatīvākais "Knicks" rindās ar 23 punktiem bija Porziņģis, bet 16 punktus guva Ārons Aflalo.

Tikmēr mājinieku rindās ar 24 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās "Cavaliers" superzvaigzne Lebrons Džeimss, bet par punktu mazāk un 13 atlēkušās bumbas Kevinam Lavam. Savukārt Īrvings laukumā pavadītajās 19 minūtēs guva piecus punktus.

Lai arī lielāko daļu no spēles vadībā atradās "Cavaliers", tomēr pirms pēdējā spēles ceturkšņa "Knicks" panāca izlīdzinājumu. Tiesa, kļūdas ceturtajā ceturtdaļā liedza Ņujorkas klubam parūpēties par pārsteigumu un tika piedzīvots zaudējums.

Porziņģis spēli starta pieciniekā iesāka kopā ar ierastajiem partneriem Robinu Lopesu, Āronu Aflalo un Hosē Kalderonu, bet Entonija vietā laukumā devās Lenss Tomass. Mačs iesākās ar nelielu mājinieku pārsvaru, bet pēc nospēlētām trim minūtēm Porziņģis ar precīzu tālmetienu panāca 7:7. Tāpat latvietis precīzs no tālienes bija arī nepilnas četras minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām, tomēr turpinājumā "Cavaliers" guva deviņus bezatbildes punktus, panākot jau 28:18. Porziņģs nomainīts tika vien pusminūti pirms ceturkšņa beigām, bet pirmo spēles nogriezni "Knicks" noslēdza ar septiņu punktu deficītu (24:31).

Otro ceturtdaļu "Knicks" iesāka bez latvieša palīdzības, bet pēc trim minūtēm Porziņģis devās laukumā. Pirmo ceturtdaļas pusi Porziņģis aktīvi cīnījās par atlēkušajām bumbām zem pretinieku groza, bet ceturkšņa pēdējās piecās minūtēs viņš guva astoņus no 12 "Knicks" punktiem, tajā skaitā realizējot arī tālmetienu līdz ar pirmā puslaika finālsvilpi. Tāpat otrā puslaika izskaņā latvietis bloķēja Džeimsu, kā arī NBA superzvaigznes acu priekšā pārtvēra viņam adresētu piespēli. Pirmo puslaiku Porziņģis noslēdza ar 16 gūtiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, bet "Knicks" atradās iedzinējos ar 50:55.

Neapturams latvietis bija arī trešās ceturtdaļas sākumā, divu minūšu laikā gūstot septiņus punktus un turot Klīvlendas vienību punktu attālumā (59:60 un 61:62). Kad līdz trešās ceturtdaļas beigām bija palikušas trīsarpus minūtes Kalderons pēc latvieša piespēles ar precīzu tālmetienu panāca izlīdzinājumu 68:68. Minūti vēlāk Porziņgis tika nomainīts, bet ceturkšņa beigās rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 72:72.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā "Knicks" turējās līdzās "Cavaliers", bet Porziņģis laukumā atgriezās, kad trīsarpus minūšu laikā komandas bija apmainījušies ar dažiem punktiem (74:75). Turpinājumā latvietis aktīvi iesaistījās cīņā par atlēkušajām bumbām, kā arī aistēja Aflalo, kurš jau izvirzīja "Knicks" vadībā ar 80:79. Lai gan Porziņģis vairs precīzus raidījumus uz grozu neizdarīja, nākamās divas minūtes "Knicks" neļāva saviem pretiniekiem atrauties, tomēr spēles izskaņā "Cavaliers" pakāpeniski palielināja savu pārsvaru un izcīnīja uzvaru.

Ar 14 uzvarām 30 spēlēs "Knicks" atrodas 12.pozīcijā Austrumu konferencē, bet "Cavaliers" ar 19 uzvarām 26 dueļos ir pirmā.

Sestdien "Knicks" tiksies ar Atlantas "Hawks", bet svētdien Ņujorkas komanda pret Bostonas "Celtics" noslēgs trīs izbraukuma spēļu sēriju.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

Kristapa Porziņģa mača labākie momenti - video: LETA/Foto: Vida Press