Treneris Pertija sola, ka "Skonto" futbolistiem tiks izmaksātas algas
Vicečempiones "Skonto" galvenais treneris Pertija: "Ir redzama gaisma tuneļa galā, tiks apmaksātas algas".
Futbols
2015. gada 25. decembris, 16:35

Treneris Pertija sola, ka "Skonto" futbolistiem tiks izmaksātas algas

Jauns.lv

Latvijas vicečempionei futbolā "Skonto" vienībai ir redzama gaisma tuneļa galā, kā arī spēlētājiem tiks apmaksātas algas, atklāja Rīgas kluba galvenais treneris Tamazs Pertija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā Latvijas visu laiku titulētākais klubs "Skonto" ar 45 punktiem 24 spēlēs ieņēma otro vietu, par septiņiem punktiem atpaliekot no čempiones "Liepājas".

"Skonto" komandai jau divus gadus ir nopietnas finansiālās problēmas. Skaļākas tās bija 2014.gadā, tomēr, neskatoties uz lielajām finansiālajām grūtībām un vairākiem saņemtajiem sodiem, "Skonto" komanda spēja pabeigt čempionātu un ierindojās otrajā vietā.

Iepriekš bija plānots, ka "Skonto" jaunās sezonas pirmo treniņu aizvadīs jau 16.decembrī, tomēr komanda pulcēsies tikai šīs nedēļas nogalē.

"Svētdien mēs sanāksim kopā uz pirmo treniņu pēc atvaļinājuma. Ap Jauno gadu būs vēl viena neliela pauze, kad iedosim vēl četras dienas atpūsties futbolistiem Pēc tam 4.janvārī atsāksies īstie treniņi, kuri notiks 2-3 reizes dienā un mēs sāksim gatavot jaunu un enerģisku komandu. Ir redzama gaisma tuneļa galā, tiks apmaksātas algas. Līdz 11.janvārim mums ir jānokārto visas formalitātes ar Latvijas Futbola federāciju (LFF). Ļoti ceru, ka mums viss izdosies," "Skonto" mājaslapā citēts Pertija.

"Kamēr pastāvēs kaut vismazākā cerība, ka "Skonto" dzīvos, es būšu kopā ar klubu! Es nemetīšos meklēt citu darbavietu un nepametīšu draugus sarežģītā situācijā. Neskatoties uz visām problēmām, mēs turpinām strādāt, jo komandai katru gadu parādās jaunie futbolisti," uzsvēra gruzīnu speciālists.

Kā zināms, iepriekšējo divu sezonu "Skonto" rezultatīvākais spēlētājs uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis decembra sākumā izgāja pārbaudi leģendārajā Skotijas klubā Glāzgovas "Rangers". Kā raksta skotu mediji, "Rangers" drīzumā varētu parakstīt līgumu ar Gutkovski. Tāpat tiek izrādīta interese par vēl vienu "Skonto" uzbrucēju Artūru Karašausku. Kā decembra sākumā radio "Naba" atklāja kluba direktors Askolds Uldriķis, Gutkovska vai Karašauska pārdošana noteikti atvieglotu kluba finansiālo stāvokli.

Tikmēr "Skonto" aizsargs Oļegs Timofejevs uz pārbaudes laiku pievienojies Čehijas augstākās līgas klubam Brno "Zbrojovka", bet par jaunajiem talantiem Ņikitu Bērenfeldu un Vladislavu Sorokinu izrādot interesi citas virslīgas komandas.

"Šīs baumas es jau dzirdēju, ka Sorokinu grib pārvilināt "Jelgava", savukārt Bērenfeldu grib redzēt "Liepājā". Kas ir interesanti, abi cilvēki, kuri nodarbojas ar šo abu futbolistu pārvilināšanu, ir bijušie "Skonto" spēlētāji, kuriem klubs ļoti daudz devis. Katram futbola klubam pēkšņi var rasties problēmas, to ir jāsaprot. Jā, var runāt ar tiem futbolistiem, kuriem ir beidzies līguma termiņš vai ar pieredzējušajiem futbolistiem. Lūdzu, runājiet ar tiem, bet ne jau ar futbolistiem, kuriem ir spēkā esošs līgums ar klubu. Aleksejam Višņakovam un vēl dažiem ir beigušies līgumi - ejiet un runājiet, piedāvājiet viņiem kaut ko," atzīmēja Pertija.

Kā zināms, pirms divām nedēļām no "Skonto" kluba prezidenta amata tika atbrīvots Kārlis Villerušs. Tieši pirms gada prezidenta amatā ieceltais Villerušs panāca tiesiskās aizsardzības ieviešanu un kluba licencēšanu dalībai šīs gada virslīgas čempionātā. Kaut šoreiz par "Skonto" finansiālajām problēmām vairs netika runāts tik skaļi, aptuveni vasaras vidū parādījās pirmā informācija, ka tās atgriezušās. Neskatoties uz to, vienība sezonu atkal noslēdza kopvērtējuma otrajā vietā.

"Skonto" ir visu laiku titulētākā Latvijas futbola komanda. Valsts čempionātā nepārspēta tā palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā.

LETA/Foto: