Ķēniņš un Girgensons palīdz izcīnīt uzvaras NHL mačos. VIDEO
Ronalds Ķēniņš aizvadījis savu vien ceturto NHL maču šosezon.
Hokejs
2015. gada 27. decembris, 10:31

Ķēniņš un Girgensons palīdz izcīnīt uzvaras NHL mačos. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas hokeja uzbrucēji Zemgus Girgensons un Ronalds Ķēniņš sestdien sekmēja savu komandu uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačos, savukārt vārtsargs Kristers Gudļevskis savas vienības rindās palika rezervē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Girgensona komanda Bufalo "Sabres" izbraukumā ar 6:3 uzveica Bostonas "Bruins". Latvijas hokejists uz ledus bija 14 minūtes un 42 sekundes, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bloķēja divus pretinieku metienus, zaudēja divos iemetienos un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" labā ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās 19 gadus vecais amerikānis Džeiks Aikels, kuru pirms sezonas NHL jauno spēlētāju draftā Bufalo izvēlējās ar otro numuru. Debitants kopumā guvis 11 vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

Austrumu konferencē "Sabres" ar 34 punktiem 35 mačos ieņem 13.vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no "play-off" zonas jeb astotās pozīcijas. "Bruins" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas. Komanda ar 42 punktiem 34 spēlēs atrodas 6.pozīcijā Austrumos.

Girgensons šosezon piedalījies 31 spēlē, guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

Citā mačā Ķēniņa komanda Vankūveras "Canucks" savā laukumā ar 2:1 mača papildlaikā uzveica Edmontonas "Oilers". Uzvarētāju sastāvā abus vārtus guva dānis Janniks Hansens.

Ķēniņš laukumā pavadīja 12 minūtes un 33 sekundes, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja vienu no diviem iemetieniem, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Canucks" guva otro panākumu pēc kārtas. Komanda ar 37 punktiem pēc 37 nospēlētiem mačiem ieņem 7.vietu Rietumu konferencē. "Oilers" ar 33 punktiem 36 mačos ir 12.vietā Rietumos.

Ķēniņš šosezon piedalījies četros NHL mačos, taču rezultativitātes punktus nav guvis.

Gudļevskis bija pieteikts kā rezerves vārtsargs Tampabejas "Lightning" sastāvā. Komanda savā laukumā ar 5:2 pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets".

"Lightning" labā kanādietis Stīvens Stemkoss guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, savukārt amerikāņu vārtsargs Bens Bišops atvairīja 30 pretinieku metienus.

Austrumu konferencē "Lightning" ar 39 punktiem 36 spēlēs atrodas 7.pozīcijā, savukārt "Blue Jackets" ar 29 punktiem ir pēdējā Austrumos.

Gudļevskis šosezon nospēlējis vienu NHL spēli, kurā "Lightning" ar 0:1 mača papildlaikā zaudēja čempionei Čikāgas "Blackhawks". Latviešu vārtsargs atvairīja 31 metienu.

"Sabres" spēles interesantākie momenti - video:

"Lightning" spēles interesantākie momenti - video:

"Canucks" spēles interesantākie momenti - video:

BNS/Foto: Vida Press