Porziņģis nevar sagaidīt nākamo spēli, kad varēs labot situāciju
Kristaps Porziņģis uzskata, ka Atlantas "Hawks" mača otru pusi lieliski nospēlējuši aizsardzībā.
Basketbols
2015. gada 27. decembris, 12:05

Porziņģis nevar sagaidīt nākamo spēli, kad varēs labot situāciju

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pret Ņujorkas "Knicks" vienību Atlantas "Hawks" spēlētāji izdarījuši krietni lielāku spiedienu, uzskata ņujorkiešu uzbrucējs Kristaps Porziņģis.

Kā zināms, "Knicks" sestdien izbraukumā ar 98:117 (32:22, 31:38, 12:27, 23:30) piekāpās "Hawks" basketbolistiem, turklāt blāvu spēli aizvadīja arī Porziņģis, kuram deviņi punkti un divas atlēkušās bumbas. Pirmajā puslaikā Ņujorkas basketbolisti pamanījās iekrāt 15 punktu pārsvaru, taču to noturēt viņi nespēja.

"Pretinieki šoreiz aizsardzībā bija ļoti agresīvi, neļaujot mums darīt to, ko esam raduši. Nespējām veikt piespēles un tikt pie izdevībām realizēt metienus. Līdz ar to "Hawks" basketbolistiem spēle gāja no rokas, turklāt viņi daudz izmantoja ātros uzbrukumus," pēc mača sacīja Porziņģis. "Otrajā puslaikā Atlantas komanda izdarīja uz mums krietni lielāku spiedienu, kas noveda pie mūsu kļūdām. Mums tam ir jābūt gataviem."

"Šajā līgā tas ir pats labākais - ja ir gadījusies slikta spēle, nākamajā dienā jau atkal vari doties laukumā un tikt pie iespējas labot situāciju," uzsvēra Porziņģis, kuru jau svētdien gaida duelis izbraukumā pret Bostonas "Celtics".

Vienā no sestdienas spēles epizodēm Porziņģis iedzīvojās pirksta sasitumā, taču pārbaudēs nekas nopietns konstatēts netika.

"Vienmēr ir sarūgtinoši zaudēt šādu pārsvaru, kāds mums bija spēles sākumā. Ļāvām viņiem ar mums darīt, ko grib. Varbūt sākumā jutāmies pārāk komfortabli," uzsvēra Porziņģis.

"Knicks" ar 14 panākumiem 31 spēlē ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet pēc mača ar "Celtics" tā gada noslēgumā otrdien uzņems Detroitas "Pistons" spēlētājus. Šīs abas vienības ir "Knicks" tiešās konkurentes cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā.

Ar 31 spēlē vidēji iemestiem 13,2 punktiem un izcīnītām 8,0 atlēkušajām bumbām Porziņģis ir "Knicks" komandas trešais rezultatīvākais basketbolists un labākais cīnītājs zem groziem.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.

LETA/Foto: EPA/LETA