Hokejs
2015. gada 27. decembris, 19:55

Artūra Kuldas pārstāvētā "Jokerit" ar zaudējumu sāk Špenglera kausa izcīņu

Jauns.lv

Ar zaudējumu prestižo Špenglera kausa izcīņu svētdien sāka Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Somijas klubs Helsinku "Jokerit".

"Jokerit" svētdien "Torriani" grupas mačā ar 3:5 (2:2, 1:2, 0:1) piekāpās Vācijas čempioniem Manheimas "Adler".

Pēc Pētera Regina un Tomi Salinena metieniem "Jokerit" pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0, taču iekrāto pārsvaru nenoturēja, jo līdz pirmajam pārtraukumam "Adler" prata līdzsvarot rezultātu uz tablo. Arī mača turpinājumā labāk veicās Manheimas komandai, kas tika pie uzvaras.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 40 sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem un dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmdien "Jokerit" šīs apakšgrupas ietvaros sagaida tikšanās ar Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Šveices vienību "Lugano", kas sestdien ar 6:3 pārspēja "Adler".

Tikmēr "Cattini" grupā svētdien savā starpā spēkosies Šveices vienība "Davos" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" no Krievijas. Pirms tam šīs apakšgrupas mačā sestdien Kanādas izlase ar 2:1 pieveica "Avtomobilist" hokejistus.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji automātiski iekļūs pusfinālā, bet atlikušās četras komandas sacentīsies ceturtdaļfinālā. Sacensības ilgs līdz 31.decembrim.

Pērn par Špenglera kausa ieguvēju Ženēvas "Servette", turnīrā triumfējot otro gadu pēc kārtas. Šveices klubs finālā ar 3:0 pieveica Krievijas klubu Ufas "Salavat Julajev", kur toreiz spēlēja arī Kulda. Līdz ar to Latvijas aizsargs prestižajā Špenglera kausā piedalās jau otro gadu pēc kārtas.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Pirms diviem gadiem par šī turnīra čempionu kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja "Servette".

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010.gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

LETA