Oskaram Bārtulim - divas rezultatīvas piespēles uzvarā pār ''Ak Bars''
Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis (centrā) var lepoties ar šodienas veikumu uz ledus.
Hokejs
2015. gada 27. decembris, 22:07

Oskaram Bārtulim - divas rezultatīvas piespēles uzvarā pār ''Ak Bars''

Jauns.lv

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis svētdien izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Vladivostokas "Admiral" izbraukumā ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pieveikt pagājušās sezonas Gagarina kausa finālisti Kazaņas "Ak Bars".

Mača rezultātu jau piektajā minūtē atklāja "Ak Bars" hokejists Stepans Zaharčuks, taču dažas minūtes vēlāk Jegors Dugins pēc Bārtuļa piespēles panāca izlīdzinājumu, turklāt Aleksandrs Kuzņecovs mača 28.minūtē vadībā izvirzīja jau "Admiral" spēlētājus. Arī otro vārtu guvumā rezultatīvi piespēlēja Latvijas aizsargs.

Mača 52.minūtē Kazaņas komanda līdzsvaroja rezultātu uz tablo, taču tikai divas minūtes vēlāk Mihails Fisenko guva uzvaras vārtus "Admiral" komandā.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 43 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā, veicot divus nerezultatīvus metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī nopelnot divas soda minūtes un bloķējot trīs sāncenšu raidījumus.

Bārtulis šosezon 37 mačos guvis astoņus vārtus un veicis deviņas rezultatīvas piespēles, kamēr pēdējo piecu maču laikā "Admiral" izdevies gūt jau četras uzvaras.

Tikmēr citā mačā pie panākuma tika Jaroslavļas "Lokomotiv", kas savā laukumā ar 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) pieveica Austrumu konferences līdervienību Novosibirskas "Sibirj".

Jau 11."sauso" spēli šajā sezonā aizvadīja "Lokomotiv" vārtsargs Aleksejs Murigins, tādejādi turpinot uzlabot līgas rekordu. Šajā mačā vārtsargs aitvairīja visus 16 "Sibirj" metienus.

Kā zināms, "Lokomotiv" komandā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Jaroslavļas klubs guvis piekto uzvaru pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka pie kārtējā panākuma ar pieredzējušo latviešu vārtsargu Edgaru Masaļski vārtos svētdien tika Toljati "Lada", ko trenē latviešu speciālists Artis Ābols, jo tā savā laukumā ar 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) pārspēja Habarovskas "Amur".

Masaļskis, kurš "Lada" vārtos atgriezās pēc vienas spēles izlaišanas, šajā mačā atvairīja 28 no 29 "Amur" hokejistu metieniem.

Mača rezultātu gan atklāja viesi no Habarovskas, kad ceturtajā minūtē izcēlās Vladimirs Pervušins, bet pamatlaika turpinājumā "Lada" atspēlējās un arī pārņēma vadību, neļaujot pretiniekiem Masaļska vārtos vairs raidīt nevienu ripu.

Toljati kluba sastāvā pa vārtiem guva Aleksandrs Bumagins, Staņislavs Romanovs, Martins Zatjovičs un Antons Šēnfelds, kurš ceturto tipu raidīja jau tukšos "Amur" vārtos.

"Lada" komandai šī ir jau ceturtā uzvara pēdējo piecu maču laikā.

Tikmēr citā mačā pie kārtējā panākuma tikusi visas līgas līdere Maskavas CSKA, kas izbraukumā ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) pieveica vienu no Austrumu konferences vadošajām komandām Omskas "Avangard", visus trīs vārtus sametot trešajā trešdaļā un pārtraucot pretinieku trīs uzvaru sēriju.

Līgas un Rietumu konferences līdere ar 93 punktiem 43 spēlēs ir CSKA, bet "Lokomotiv" ar 91 punktu 45 cīņās atrodama konferences trešajā pozīcijā, kamēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pašlaik ar 53 punktiem 41 mačā ir konferences 12.pozīcijā.

Tikmēr Austrumu konferencē līderes godā ar 79 punktiem 43 spēlēs ir "Sibirj", kamēr "Admiral" ar 74 punktiem 45 mačos ir ceturtā, bet "Lada" ar 56 punktiem meklējama 11.pozīcijā.

LETA/ Foto: ekrānuzņēmums no video