Porziņģis ir sestais labākais NBA metienu bloķētājs
Kristaps Porziņģis ir viens no sešiem NBA spēlētājiem, kurš savus pretiniekus vidēji spēlē bloķē vismaz divas reizes.
Basketbols
2015. gada 29. decembris, 12:57

Porziņģis ir sestais labākais NBA metienu bloķētājs

Jauns.lv

Kristaps Porziņģis saglabā sesto vietu starp labākajiem metienu bloķētājiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), liecina statistika.

Aizvadītajās 32 spēlēs Porziņģis bloķējis metienus 65 reizes un ar vidēji 2,03 blokiem spēlē ieņem sesto vietu šajā statistikas rādītājā. Pārliecinošs līderis ar četriem blokiem spēlē ir Hasans Vaitsaids no Maiami ''Heat'', bet vismaz divi bloķēti metieni spēlē ir arī Entonijam Deivisam no Ņūorleānas ''Hornets'' (2,68), Deandrē Džordanam no Losandželosas ''Clippers'' (2,38), Seržam Ibakam no Oklahomsitijas ''Thunder'' (2,29) un Pau Gazolam no Čikāgas ''Bulls'' (2,21).

Līderis pēc gūtajiem punktiem ir Stīvens Karijs no Goldensteitas ''Warriors'', kurš spēlē gūst vidēji 30,5 punktus. Pārliecinoši pirmais pēc izcīnītajām atlēkušajām bumbām ir Andrē Dramonds no Detroitas ''Pistons'' - 16,3, bet pēc atdotajām rezultatīvajām piespēlēm Radžons Rondo no Sakramento ''Kings'' - 11,1.

Labākā metienu precizitāte no spēles - 71,2 procenti pieder Džordanam.

Starp debitantiem Porziņģis ir trešais rezultatīvākais, otrais cīņā par atlēkušajām bumbām un labākais metienu bloķētājs.

Savā Ņujorkas ''Knicks'' komandā Porziņģis ir trešais rezultatīvākais. Karmelo Entonijs spēlē gūst vidēji 21,9 punktus, bet 13,3 punkti ir arī Aronam Aflalo. Porziņģis ir arī savas komandas līderis cīņā par atlēkušajām bumbām - vidēji spēlē 8,2.

''Knicks'' savu nākamo spēli aizvadīs otrdien mājās pret Detroitas ''Pistons''.

BNS/Foto: Vida Press