"Dinamo" izbrāķētais Bukarts pretendē uz Čehijas čempionāta mēneša labākā spēlētāja balvu
Roberts Bukarts Čehijas čempionātā lieliski apliecina, ka prot gūt vārtus, kas viņam neizdevās Rīgas "Dinamo" kreklā.
Hokejs
2016. gada 5. janvāris, 13:55

"Dinamo" izbrāķētais Bukarts pretendē uz Čehijas čempionāta mēneša labākā spēlētāja balvu

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts nominēts Čehijas augstākās hokeja līgas decembra mēneša labākā spēlētāja godam, ziņo līga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bukarts ikdienā pārstāv "Zlin" komandu. Kopā ar viņu uz mēneša labākā hokejista godu pretendē arī pazīstamais Romans Červenka (Homutovas "Pirati") un Lukāšs Krenželoks (Liberecas "Bili Tygri").

Līdzjutēji balsot par saviem favorītiem var portāla "hokej.cz" "Facebook" lapā. Balsošana noslēgsies 7.janvārī.

Bukarts deviņās decembrī aizvadītajās spēlēs guva astoņus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles. Veiksmīgākais mačs Bukartam bijis 28.decembrī pret Homutovas "Pirati", kad latvietis izcēlās ar trim gūtajiem vārtiem.

Kā zināms, Latvijas uzbrucējs šo sezonu uzsāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", taču nespēja pārliecināt trenerus par savu lietderību, tāpēc līgumsaistības ar viņu oktobra sākumā tika pārtrauktas. Novembrī Bukarts pievienojās "Zlin" vienībai, kur kopā piedalījies 17 Čehijas čempionāta spēlēs un izcēlies ar 12 vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Bukarts ir otrs rezultatīvākais hokejists "Zlin" vienībā.

Tikmēr Červenka decembrī astoņās spēlēs iekrāja divus vārtus un deviņas piespēles, bet Krenželoks septiņās spēlēs tika pie četriem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Čempionāta kopvērtējumā "Zlin" 32 spēlēs iekrājusi 43 punktus, kas kopvērtējumā dod devīto pozīciju, bet Jēkaba Rēdliha pārstāvētā Karlovi Vari "Energie" ar 35 punktiem 33 mačos joprojām ir 13.vietā 14 komandu konkurencē.

LETA/Foto: Vida Press